h i r d e t é s

Kihelyezték az Álljon meg egy novellára! pályázat nyertes történeteit a fővárosi megállókban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kihelyezték az Álljon meg egy novellára! pályázat nyertes történeteit a fővárosi megállókban

2021. szeptember 09. - 14:03

Kihelyezték a reményről és kiútkereséről szóló, Álljon meg egy novellára! című pályázat húsz nyertes történetét a legforgalmasabb fővárosi busz- és villamosmegállókban, az elbeszélések idén először egy QR-kód segítségével önálló életre kelnek a virtuális térben - olvasható a pályázat kiírói által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Forrás: palyazatok.org

 Mint írják, JCDecaux az Álljon meg egy novellára! című novellapályázatának húsz nyertes alkotása között megtalálható a közönségdíjas szöveg is, amelyre augusztus 31-ig lehetett voksolni. A szavazók a Grecsó Krisztián, Vecsei H. Miklós és a Magyar Telekom által alkotott szakmai zsűrihez hasonlóan szintén F. Tóth Gergely Ha marad valami utánam című novelláját ítélték a legjobbnak. Az idei pályázaton sok elbeszélés szólt a szerelemről, a szülő-gyermek viszonyról és a személyes útkeresésről, de rengetegen merítettek a járványhelyzethez kapcsolódó élményeikből is.
    Azok a járókelők, akik a telefonjuk segítségével beolvassák a plakátokon található QR-kódot, különböző szavakat láthatnak majd kiemelkedni a szövegből. Ha ezeket helyes sorrendben egymás mellé rendezik, akkor megfejtésként egy értelmes mondatot kapnak, ami kapcsolódik a novella tartalmához. Ha a felhasználó elfogadja a szabályzatot, akkor egyúttal egy játékban is részt vehet.
    A szövegek már virtuálisan is elérhetőek a novellapályázat weboldalán, valamint podcast és YouTube-sorozat formájában is. Bővebb információk a https://novella.jcdecaux.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben. (MTI)