h i r d e t é s

Kijev reagált a magyar miniszterelnök pénteki rádióinterjújára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kijev reagált a magyar miniszterelnök pénteki rádióinterjújára

2022. július 16. - 15:52

Ismert, a magyar kormányfő ismételten amellett foglalt állást, hogy az ukrajna elleni orosz háborúban Európa legfontosabb feladata a fegyverszünet és a béke elérése lenne, nem a háború segítése és a fegyverszállítás. 

Oleh Nyikolenko, ukrán külügyi szóvivő - Forrás: karpat.in.ua - Karpat.in.ua

Továbbá: a szankciós politika "nekünk fáj a legjobban", az európai gazdaság tüdőn lőtte magát, és most levegő után kapkod.

Erre reagált a kijevi külügyminisztérium. Az Index összefoglalója szerint Oleh Nyikolenko külügyi szóvivő a közösségi médiában azt írta, Ukrajna nem ért egyet azzal a véleménnyel, hogy az Oroszország elleni nemzetközi szankciók hatástalanok.

"Szeretném emlékeztetni Önöket, hogy ezeket az intézkedéseket válaszul vezették be az Oroszország által hazánk ellen indított teljes körű háborúra, amely már több tízezer ukrán életét követelte, több százezer kritikus infrastrukturális eszközt tett tönkre, és emberek millióit kényszerítette otthonaik elhagyására" - írta bejegyzésében a szóvivő. Szerinte a szankciók segítenek abban, hogy "az agresszor államot felelősségre vonják az atrocitásaiért, és gyengítik a képességét a háború folytatására".

Nyikolenko véleménye szerint nem a szankciók sújtják az európai gazdaságot, hanem "Oroszország hibrid hadviselése".

Úgy látja, Orbán Viktor nem kérheti az Oroszország elleni szankciók feloldását akkor, amikor az orosz hadsereg hidegvérrel mészárolja az ukrán gyerekeket. (Infostart)