h i r d e t é s

Kordonbontás a Karmelitánál: rongálás miatt kezdeményez büntetőeljárást a rendőrség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kordonbontás a Karmelitánál: rongálás miatt kezdeményez büntetőeljárást a rendőrség

2023. május 09. - 18:33

Az akció szervezőjével szemben szabálysértési feljelentést tesz a rendőrség, a felvételek elemzését és a helyszíni szemlét követően a résztvevők ellen szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményeznek.

Forrás: Momentum Mozgalom/Facebook

Kedden reggel ismét lebontották az Orbán Viktor kormányfő munkahelye elé húzott kordonokat a Momentum politikusai, valamint Hadházy Ákos független képviselő.

A rendőrök kezdetben nem léptek közbe, így az ellenzéki politikusok már kitűzték a Karmelita ajtajára hétpontos követelésüket is.

A rendőrség a Színház utcában állt sorfalat, 8 óra körül pedig elkezdték igazoltatni a helyszínen lévőket rongálás gyanújára hivatkozva. Az egyenruhások ezután visszaálltak a Karmelita elé, több tucat rendőr védte az épületet, Orbán Viktor miniszterelnök az épület másik oldaláról ment be.

A rendőrség kedd délután közölte:

A rendőrök a be nem jelentett gyűlésen résztvevőket – 41 főt, köztük több országgyűlési képviselőt – igazoltatták. A gyűlés szervezőjével szemben szabálysértési feljelentést tesznek, a felvételek elemzését és a helyszíni szemlét követően a rongálásban részt vevők ellen szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményeznek.

Hozzátették, a demonstrálók a kordonelemeket lehajlították, ledöntötték, összekötő tartóelemeket vágtak át. Március 14-e óta több alkalommal is elbontották már a kerítéseket a Karmelitánál, a pedagógusok és diákok tüntetésén pedig a rendőrség könnygázt is bevetett a tömegoszlatás során. (rtl.hu)