h i r d e t é s

Külföldi kormány által támogatott hekkerek törtek be az USA kormányzati intézményeibe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Külföldi kormány által támogatott hekkerek törtek be az USA kormányzati intézményeibe

2020. december 14. - 06:17

Az még nem világos, hogy melyik állam volt a megbízó. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Egy külföldi kormány által támogatott hekker csoport aktívan figyelte a belső e-mail forgalmat az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumában, illetve egy sor másik kormányzati intézményben - írja a Reuters. "Az Egyesült Államok kormánya minden szükséges lépést megtesz a helyzet orvoslása érdekében" - mondta John Ullyot, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

A Pénzügyminisztériumot és a Kereskedelmi Minisztérium Nemzeti Távközlési és Információs Igazgatóságát megcélzó hekkerek hasonló eszközzel betörtek más kormányzati intézményekbe is - mondta a Reuterst tájékoztató három informátor, akik azonban más intézményeket nem neveztek meg. Az eset olyan súlyos, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács szombaton ülésezett a Fehér Házban - mondta az ügy egyik ismerője.

Az ügy a Microsoftnak is kellemetlen lehet, ugyanis a betörés az Office 365-ön keresztül történt, és a munkatársak emailjeit hónapokon keresztül figyelték. A hekkerek a Microsoft platformjának hitelesítési eljárását verték át valahogyan. A vállalat egyelőre nem kommentálta az értesülést.

A hekkerek mögött egy másik ország kormánya áll, ám az állítólag egyelőre nem világos, hogy melyik. Ahogyan az sem, hogy a mekkora a kiszivárgás, a nyomozás még a kezdeti szakaszában jár. (Portfolio)