h i r d e t é s

Lángba borult a felszállás után egy kínai utasszállító - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lángba borult a felszállás után egy kínai utasszállító - VIDEÓ

2022. május 12. - 07:10

A Tibet Airlines járatán 113 utas és a kilenc fős személyzet tartózkodott.

Forrás: CNA

Minden utast és a személyzetet is evakuálták arról a repülőgépről, mely csütörtökön, helyi idő szerint reggel nyolc óra után, felszállás közben gyulladt ki Kína délnyugati részén, Csunking városában - írja a Reuters.

A Tibet Airlines járatán tartózkodó 113 utas és a kilenc fős személyzet közül senki sem veszítette életét, csupán kisebb sérüléseket szenvedtek el. 36 embert zúzódásokkal és rándulásokkal kórházba szállítottak. A pilóták az eljárásoknak megfelelően jártak el, amikor észlelték a veszélyhelyzetet. Azonnal megszakították a felszállást, majd miután a gép letér a kifutópályáról, azonnal felcsaptak a lángok a hajtóműnél. 

A repülőgép gyártója, az Airbus azt közölte, értesültek a balesetről és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtudják, mi okozta a meghibásodást. 

A baleset szűk két hónappal azt követően történt, hogy a China Eastern Airlines Boeing 737-800-as repülőgépe 132 emberrel a fedélzetén lezuhant a dél-kínai hegyekben. A tragédiát senki élte sem túl, a hatóságok egyelőre semmit sem közöltek a baleset okairól. (Népszava)