h i r d e t é s

Lecsapás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lecsapás

2020. október 11. - 12:41

Fordítva ül a lovon "A csapda" című írás szerzője! Nem Orbán ejtette csapdába az ellenzéket Borsodban, hanem az ellenzék saját magát!

Orbán csak lecsapta az ész, józan megfontolás nélkül leütésre felkínált magas labdát, kihasználta az egyesült ellenzék csúfos és elvtelen baklövését.

Miről van szó?

A szerző szerint az ellenzék által indított közös jelölt személyének kritikája Orbán részéről épített/kijelölt zsákutca, melybe belesétáltak azok, akik Bíró múltját felidézve alkalmatlannak tartják őt a parlamenti képviselői stallumra. (Egy egyébként érdektelen, mert a kétharmadot érdemben nem befolyásoló választáson.) Orbán and Co, az általuk művelt disznóságok miatt önmagában eleve alkalmatlan bármiféle erkölcsi kifogásolásra. Vagyis bagoly mondja.

Nem kérdés, hogy Orbánnak, mint velejéig amorális embernek semmiféle erkölcsi alapja nincs arra, hogy bárki tetteit/szavait morális alapon meg- és elítélje.

De ettől még – az adott helyzetben – igaza lehet. És ezt az ő iránymutatása nélkül is be lehet látni!

Bíró pálfordulása, melynek őszinteségében én nem tudok hinni, nagyon is taktikai jellegűnek tűnik. Mondhatnám, hogy kutyából nem lesz szalonna! Közhelyes, de igaz!

Antiszemitából ritkán lesz demokrata. Mondjuk egy Bajcsy-Zsilinszky nagyságrendű személyiség szükségeltetik hozzá. Meg egy végletekig tragikus történelmi-társadalmi környezet, aminek most azért a közelében se járunk. (Egyelőre?)

Nem óhajtok most részletesen belemenni abba a vitába, hogy Orbán vagy a Jobbik. Csak leszögezem: szerintem egyik sem. Akkor sem, ha olyan nagyágyúk foglaltak mellette állást, mint Heller Ágnes és Medgyessy.
Tévedtek! Elvi alapon! Nácikkal nem szövetkezik az ember! Semmilyen megfontolásból! És elárulom a kedves szerzőnek, hogy én, speciel Orbán megnyilatkozása előtt, tőle teljesen függetlenül jutottam erre a konklúzióra.

De nem is ez a lényeg! A probléma gyökere az, és nem sok jót ígér a jövőre, hogy az ellenzék nem volt képes egy alkalmas, egyben esélyes jelöltet találni! Ez a csapda!

Kapcsolódó cikkek: