h i r d e t é s

Lesz kamionstop, csak nem úgy, ahogy bejelentették

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lesz kamionstop, csak nem úgy, ahogy bejelentették

2022. március 11. - 16:59

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása pénteken 22 órától kedden 22 óráig tart a nemzeti ünneppel négynaposra hosszabbodó hétvégén. Illetve nem mert vasárnap és hétfőn éjjel mégis közlekedhetnek tehergépjárművek az illetékes minisztérium szerint.

A kép illusztráció! - Forrás: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

kamionstopot vasárnap és hétfőn éjjel tíz-tíz órás időtartamban, este 22 órától reggel 8 óráig felfüggesztik. A korlátozás alól a hosszú hétvégén mentesülnek a napi fogyasztási cikket szállító járművek is – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ez nem egész egy nappal azután dőlt el, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ismertette csütörtök késő este a rendeletet, ami előírta a kamionstopot, egyéb korlátozások mellett, amivel a kormány a kialakult tankolási pánikot kezelné.

Az ITM szerint a szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai fuvarozó vállalkozások rugalmasabban szervezhessék meg feladataikat, a kevésbé forgalmas éjszakai órákban célba juttathassák a rájuk bízott árukat.

A korlátozás alól az általános szabályok szerint mentesülnek többek között az élő állatot, gyorsan romló élelmiszert vagy üzemanyagot, tüzelőanyagot szállító járművek is. A kamionstop nem vonatkozik a humanitárius küldeményekre, így az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományokra sem. Ezen a hétvégén megszakítás nélkül közlekedhetnek a napi fogyasztási cikket szállító tehergépkocsik is. (napi.hu)