h i r d e t é s

LMP: Szolnokon bontószökevények szállítják az embereket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

LMP: Szolnokon bontószökevények szállítják az embereket

2023. február 23. - 08:51

A tegnapi napon tartotta Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Környezetvédelmi Bizottsága ”menetrendszerinti” ülését.

Fotó: Tóth Áron facebook oldal

A bizottság többek között tárgyalta a település 2023-as költségvetési rendeletének előterjesztését is, melyet a város címzetes főjegyzője ajánlott be.

Tóth Áron, a testület LMP által delegált tagja az előterjesztésben kifogásolta a Volánnak juttatott összeget, mely szerinte túl magas ahhoz képest, amilyen színvonalú szolgáltatást nyújt a tömegközlekedési cég a városiaknak.
Elmondta, hogy ő azon kevés politikusok egyike, aki valóban használja ezt a szolgáltatást a városban és folyamatos problémákat, járatkimaradásokat, minőségen aluli autóbuszokat tapasztal szinte naponta.
Hozzászólásában elmondta:

Itt volt ígérve nem egyszer új busz, minden lett ígérve. Ebből semmi sem valósult meg.

Tóth aláhúzta, hogy elég, ha az ember elmegy a buszpályaudvarra és felszáll egy helyközi autóbuszjáratra, mert ott valóbban korszerű és modern buszok szállítják az embereket, míg Szolnokon a ”bontószökevények” szállítják az embereket – mondta.
Véleménye szerint fontos lenne végre egy koncepció a tömegközlekedésre, hiszen például a Széchenyi városrészből, ahol egyébként jelentős számú, 15 ezer ember él, több helyre is átszállás nélkül szeretnének eljutni a polgárok, de ezt évek óta hiába kérik.
Meglátása szerint ezt a színvonaltalan szolgáltatást nem tükrözik, az amúgy borsos jegy és bérlet árak, hiszen más településeken sokkal jobb szolgáltatásokat lehet igénybe venni, akár kevesebb pénzért is.

Az ülésen költőien felvázolta, hogy álláspontja szerint a város tetemes tartozása a volántársaság felé az, ami ide vezethetett, melyet a város maga előtt görget már egy ideje.

Tóth kihangsúlyozta, hogy a fideszes városvezetés sokszor szeret az ilyen kellemetlen ügyekben a baloldalra ”mutogatni”, de ezzel az a probléma, hogy Szolnok közgyűlésének többsége fideszes, a város polgármesterét és országgyűlési képviselőjét is a kormánypártok adják és innen is kérte ezen vezetőket, hogy végre, akkor vessék be lobbierejüket és tegyenek azért, hogy a szolnoki tömegközlekedés egy élhető várososhoz méltó szolgáltatás lehessen.