h i r d e t é s

Már a megrendelt mennyiség felét sem szállítja a Mol a magánbenzinkutaknak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Már a megrendelt mennyiség felét sem szállítja a Mol a magánbenzinkutaknak

2022. augusztus 30. - 08:39

Valóban kevesebb jut az újonnan szerződött partnereknek - elmondták, mely kutaknak és miért.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az elmúlt napokban a Mol közölte a magánbenzinkutakkal: tovább csökkentik a számukra adható üzemanyag mennyiségét. Eddig is már csak a megrendelt mennyiség 50 százalékát szállították, de a benzin esetében ezt még tovább, 35 százalékra mérséklik.

A lépéssel kapcsolatban az Infostart megkereste a Molt. A cég válasza szerint az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan elemzik a piaci körülményeket, és hetente finomhangolják az ellátási stratégiájukat.

"A vállalat március eleje óta 258 új partnerrel, közöttük számos független benzinkúttal kötött nagykereskedelmi szerződést, amelyek azelőtt nem a Moltól szerezték be az üzemanyagot. Az aktuális 50 és a 35 százalékos korlátozás csak ezekre az új partnerekre vonatkozik, akikkel a kieső import miatt idén bővült az ügyfélkörünk. Az átmeneti intézkedésre a kimagasló kereslet és a Százhalombattán jelenleg is zajló karbantartási munkálatok miatt volt szükség" - írták, hozzátéve, hogy számításaik szerint ezekkel a korlátozásokkal garantálható az ország ellátásbiztonsága, és az, hogy minden partnerüknek jusson elég üzemanyag működésük fenntartásához.

Az átmeneti intézkedések mellett az olajtársaság korábban növelte a logisztikai kapacitásait, a stratégiai készletek rá eső részét pedig teljes mértékben az ügyfelek rendelkezésére bocsátotta.

Továbbra is van elegendő üzemanyag Magyarországon, hangsúlyozta a Mol, emlékeztetve, hogy a kieső import miatt jóval nagyobb ügyfélkört lát el, mint korábban: az ország üzemanyag-igényét több mint 80 százalékban fedezi. (Infostart)