h i r d e t é s

Már legkevesebb 26 halottja van a hatalmas török és görög földrengésnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Már legkevesebb 26 halottja van a hatalmas török és görög földrengésnek

2020. október 31. - 09:40

Az új jelentések eddig legkevesebb 26 halottról írnak, akik a törökországi és görögországi földrengésben vesztették életüket.

Forrás: Athens magazine

CNN beszámolója szerint 26-ra nőtt az áldozatok száma, akik a pénteki természeti katasztrófában elhunytak. A hatalmas földrengés az Égei-tengernél végzett nagy pusztítást, miközben épületek omlottak össze.

A görög Szamos-szigeten két gyermek is életét vesztette – egy fiú és egy lány. Törökországban Izmir városában legalább 20 épület semmisült meg. Csak Törökországban legalább több mint 800 sérültről tudni, amiről az ország katasztrófavédelmi ügynöksége jelentett.

A mentőcsapatok a civilek segítségével azonnal megkezdték a mentési munkálatokat, hogy túlélőket találjanak. Összesen 196 utórengést rögzítettel, amik közül 23 meghaladta a 4-es erősséget. 17 épületben folytatódnak a kutatási és mentési műveletek, amik közül 4 összeomlott.

Erdogan török elnök megerősítette, hogy a sérültek közül 5 embert megműtöttek, míg 8-an az intenzív osztályra kerültek. A földrengés „mini szökőárakat” is indított, amik ugyancsak károkat okoztak. Emiatt cunami-figyelmeztetést adtak ki.

Az Egyesült Államok Geológiai Intézete 7-es erősségű földrengésről számolt be, míg a török hatóságok szerint ez 6.6-os volt. Mindkét ország hatóságai több tucat utórengésről jelentettek. A francia belügyminisztérium már megerősítette, hogy készek segíteni a két országnak. (liner.hu)