h i r d e t é s

Márki-Zayék "meggyőzéskommandókat" is küldtek a kétesélyes körzetekbe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Márki-Zayék "meggyőzéskommandókat" is küldtek a kétesélyes körzetekbe

2022. március 27. - 07:08

"Meggyőzéskommandókat" is küldtek az ellenzéki pártok a leginkább kétesélyes körzetekbe, emellett 30 hangosbemondós kisbuszt indítottak 1200 településre, Márki-Zay Péter pedig napi hat fórumot tart, hogy elérjék a választókat.

Forrás: 444

Márki-Zay Péter szombati Facebook-posztjában arra kéri az ellenzéki szimpatizánsokat, hogy a választás előtti utolsó héten győzzék meg legalább három, még bizonytalan ismerősüket.

Az ellenzéki pártok kormányfőjelöltje a bejegyzésben három pontban szedte össze, mire kéri támogatóit, mit mondjanak el ismerőseiknek. Eszerint Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök "embere", Magyarországnak a Nyugathoz kell tartoznia és ehhez kormányt kell váltani. Második pontként hozzáteszi, hogy Orbán Viktor nem tudja megoldani a megélhetési válságot, "hiszen ő okozta", áremelés helyett pedig bér- és nyugdíjemelésre van szükség. Harmadik állítása pedig az, hogy a kormányfőnek már nem ad pénzt az unió, csak egy új kormány tudja "hazahozni a minden magyarnak járó másfél milliós támogatást".

A kampányról azt írja, tudták, hogy nehezített pálya vár az ellenzékre, mert "rengetegen segítik állami forrásokból, Orbán Viktor utasítására a kormánypárt kampányát". A politikus azt állítja, hogy alig 2000 plakáthelyhez tudtak hozzájutni, mert a plakátcégek sorra mondják vissza a megrendeléseket. Eközben a Fidesznek legalább tízszer ennyi plakáthelye van csak a saját kampányára, nem beszélve a kormányzati tájékoztatásról vagy a nemváltó műtétekkel "ijesztgető", állami pénzből finanszírozott plakátkampányról - fogalmaz.

Szavai szerint a tévés piacot is úgy leuralta a hatalom, hogy az ellenzék álláspontja naponta csak néhányszor tud megjelenni a tévécsatornákon. Eközben a köztévében és a "fideszesített" TV2-ben naponta többször ismétlik "a kormánypropaganda ellenzéket érintő hazugságait" - szögezi le Márki-Zay Péter.

Arra is kitér, hogy még szórólapozni is jóval nehezebben tudnak, mint korábban bármikor, mert a terjesztők a fővárosban és Budapesten is folyamatosan visszamondják a megrendeléseket a "hozzájuk különböző helyekről érkező, vélhetően fideszes fenyegetőzések hatására". Hozzáteszi, hogy a kormányzat a több forrása révén az online teret is uralja. (MTI)