h i r d e t é s

Máshol jobb lesz élni?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Máshol jobb lesz élni?

2023. november 13. - 09:14

Manapság olyan könnyen dobálóznak az emberek azzal a kérdéssel, hogy egy másik országban kezdjenek új életet, mintha ez lenne a világ legeslegegyszerűbb dolga. Noha természetesen akadnak pozitívumai is, ha jól sikerül végül a kaland, mégsem érdemes figyelmen kívül hagynunk az elkerülhetetlen tényezőket.

Felkészülten több eséllyel vághatunk bele!

A felkészülés már eleve fél siker, és természetesen az sem mindegy, hogy mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy mire is vállalkozunk pontosan. Az Onlinepszichológus.net blogjának segítségével szembenézhetünk a várható körülményekkel és érzésekkel, már azelőtt, hogy véglegesen döntenénk, vagy éppen belevágnánk ebbe a hatalmas változásba.

Témák, amiket nem kerülhetünk el…

Elkerülhetetlen, hogy szembesüljünk azokkal a témákkal, amik magához a költözéshez kapcsolódnak. Ilyenek a beilleszkedés nehézségei, a magánnyal való megküzdés, illetve az önbizalmunk próbája is. Bele sem érdemes fogni, hogy egy egészen új világban találjuk meg a helyünket, ha nem vagyunk kellőképpen rugalmasak, alkalmazkodóképesek, toleránsak, valamint kreatívak.

Nem sok jóval kecsegtet, ha nem tudjuk humorral kezelni a helyzeteket, ha nem vagyunk jók a kapcsolatteremtésben, illetve nehezünkre esik a kommunikáció.

A türelmet és az empátiát azonban gyakoroljuk magunkkal szemben is, hiszen tudjuk, hogy ez most egy komoly kihívás, amiben sok a kacskaringós út, de zsákutcák, kátyúk és más izgalmak is nagy valószínűséggel elő fognak fordulni.

A kezdeti nehézségekkel való megküzdés…

A pozitív tulajdonságok rengeteget tudnak segíteni, de az is, ha beszéljük az adott ország nyelvét, ahogy egy jó munkaajánlat is meg tudja könnyíteni a kezdeti nehézségeket. Bár ha ez mégsem jön össze, azzal bizony sérülhet a saját hasznosságunkba vetett hitünk is.

Az önbizalom mellett a társas kapcsolatokra is hatalmas szükségünk lesz ebben a helyzetben, a legjobb az, ha minél előbb kialakulnak barátságaink vagy párkapcsolatunk. Ezek ugyanis komoly védőfaktoroknak fognak majd számítani a nehéz időszakokban is.

Az önismeret mindennél lényegesebb!

Ha egy olyan dolgot akarnánk kiemelni a szükséges tulajdonságok közül, ami egész biztosan nélkülözhetetlennek bizonyul a “tarisznyánkba pakolt pogácsák” között, az az önismeret. Amennyiben ebben az élen járunk, akkor jó eséllyel tudjuk megadni az őszinte válaszainkat azokra a kérdésekre, amelyeket mindenféleképpen fel kell tennünk majd magunknak.

Az önismeret fontossága ugyanakkor jó hír azok számára, akik az említett hasznos tulajdonságok egyikét vagy másikát nem mondhatják magukénak. Ugyanis ez határozottan az a különleges terület, amelyet tudunk fejleszteni, s ennek köszönhetően idővel meg is erősíthetünk.

És hogy akkor mi is a válasz a címben feltett kérdésre? Természetesen ezt mindenkinek magának kell eldöntenie vagy akár kipróbálnia, ha elérkezett a megfelelő pillanat az utazásra.