h i r d e t é s

Melyik a legjobb kutyafekhely kedvencemnek?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Melyik a legjobb kutyafekhely kedvencemnek?

2024. január 12. - 09:34

Az igazán gondos gazdik már a kutyus érkezése előtt beszerzik a szükséges felszereléseket. A kutyafekhely egy olyan alapvető kellék, amely az eb mindennapjait jelentősen meghatározza, így fontos, hogy állandóan jelen legyen az életében, mégis olykor akár újabb ágyak, párnácskák megvásárlására is szükség lehet. 

Forrás: grandopet.hu

Hogyan érdemes választani?

A Grandopet.hu kutyafekhely kínálatában többféle típust is elérhetünk, például peremmel ellátott szögletes kialakításút, fonott kosarat, puha párnácskát, bújókát, de akár egy mini kanapéval is elvarázsolhatjuk kedvencünket. Melyik kutya ne imádná, ha saját kis tévézős állomást kapna?

A bőség zavarában könnyen elveszíthetjük a fókuszt. Természetes, hogy hosszabb távra tervezünk, és ha már otthonos, kényelmes környezetet alakítunk ki állatunknak, azt szeretnénk, hogy valóban öröm legyen számára a fekhelyen pihenni, sziesztázni vagy épp a bújókában játszani.

Úgy érdemes elindulni, hogy figyelembe vesszük kutyánk méretét, korát és persze egészségi állapotát is. Egy kistestű kölyök imád játszani és számára tökéletes választás egy olyan fekhely, amely lehetőséget teremt a bolondozásra is, vagyis egy bújóka vagy szobai házikó remek módot kínál minderre.

Azonban egy nagyobb termetű ebnek egy masszív párna, strapabíró matrac lehet a megfelelőbb, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy bizonyos egészségügyi panaszok speciálisabb termékek beszerzését indokolják, ilyenek például az ízületi problémák. Szintén megfontolandó a memóriahabos matrac, ha idős állatnak szeretnénk nagyobb komfortot biztosítani, egy vízhatlan lepedővel lefedve az esetleges inkontinencia bajok sem okoznak gondot, hiszen egyszerűen megoldható a mosása, miközben az alatta lévő matrac nem szennyeződik.

Kutyafekhely típusok – ágyak és párnák

A fent említettek mellett elérhetők könnyen hordozható párnák is, amelyek önmagukban, de kosárkába vagy kanapéra helyezve is használhatók. Ezek lehetnek peremesek, laposak, lekerekítettek és szögletesek.

Köztudott, hogy az ebek imádják a nap jelentős részét pihenéssel tölteni, talán a kölykökre és egyes fajtákra ez kevésbé igaz, hiszen néha még alvás helyett is inkább felfedeznének, ettől függetlenül egyfajta menedéket, biztos bázist jelent számukra is a jól megválasztott kutyaágy. S hogy ez párna, kosárka vagy épp egy állatoknak tervezett kanapé legyen, az döntően a kedvenc jellemén is múlik.

Általában az a helyes megoldás, ha többféle terméket is beszerzünk, hiszen nem teljesen ugyanazt a funkciót fogják ellátni. Az egyik lesz a legfőbb alvóhelye, a másik az utazós párna, a harmadik pedig a játszós órák fontos eleme.

Mit vigyünk magunkkal?

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy utazások, kirándulások, rokonlátogatások idejére mit vigyünk magunkkal? Ilyenkor nemcsak a kényelem a fontos szempont, hanem az is, hogy az adott kutyafekhely nyugtatólag is hasson rá az idegen környezetben. A plédek és hordozható kisebb párnák a legjobbak erre a célra.