h i r d e t é s

Mennydörgéssel, villámlással jön a havazás

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Mennydörgéssel, villámlással jön a havazás

2015. február 05. - 12:52
0 komment

Kiadós havazás kezdődik csütörtökön délután, hófúvásra is lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Zala és Vas megyére. Csütörtökön napközben az ország délnyugati harmadán ismét jelentős csapadékra lehet számítani, este néhol ónos eső is lehet. Főleg Vas és Zala megyében 5-10 centit meghaladó friss hó is hullhat, a kiadós havazás pénteken is folytatódik. Késő estétől hófúvásra is számítani lehet.

Az Időkép előrejelzése szerint az ország északkeleti felén napos időszakokra is számíthatunk, délután -1 és +5 fok közti hőmérsékletre készülhetünk.

Az északkeleti országrész pénteken is száraz marad. Hajnalban fagypont alá süllyed a hőmérséklet, -3 fok is lehet, napközben legfeljebb +6 fok várható. Többfelé viharos lehet a szél.

Szombaton kisüt a nap, de szeles marad az idő, a nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul. Vasárnap erős hidegfront érkezik majd, ami szélvihart, hózáporokat hoz, keleten tartós hóesés is kialakulhat. A hevesebb hózáporokat mennydörgés, villámlás is kísérheti majd. Több helyen napközben is fagyra van kilátás.

 

hir24.hu