h i r d e t é s

Milyen ágyat érdemes választani a rácsos kiságy után?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen ágyat érdemes választani a rácsos kiságy után?

2024. március 13. - 12:46

Ha a gyerkőcöd már gyakran kimászik a kiságyából, akkor nincs mese, eljött az ideje annak, hogy egy új ágyat válassz a számára. Ha tanácstalan vagy ezzel kapcsolatban, akkor ez a cikk mindenképpen neked szól, mivel összeszedtük benne, mire is kell figyelned a megfelelő fekhely kiválasztása során.

Forrás: csingiling.hu

Biztonság

Mivel a pici még a rácsos ágyhoz van szokva, így az új ágyáról könnyen legurulhat. Ezért is fontos, hogy az általad választott egyszemélyes ágy egy megfelelő méretű peremmel vagy egy leesésgátlóval legyen körbevéve.

Tökéletes példaként említhetők a Csingiling Gyermekbútor SKY ECO gyerekágyai, amelyeknél a háttámla magasított is, így arra sincs esély, hogy a gyerkőc beverje a fejét a falba.

Emellett érdemes még odafigyelni arra is, hogy az ágyrács és a matrac jól illeszkedjen, nehogy valahol egy nagyobb rés keletkezzen, amelybe a gyerkőc lába vagy a keze könnyedén beszorulhat.

Végül, de nem utolsósorban pedig fontos, hogy az ágyvégek le legyenek kerekítve. Az éles, kiálló darabokba ugyanis beleakadhat a gyermek ruhája, vagy megütheti bennük magát.

Tartósság

Bár lehet, hogy az a sportautó vagy repülő alakú ágy igazán tetszetős és a gyermeked is abszolút odavan érte, de ezeknek a bútoroknak a többsége általában kevésbé tartós és jó minőségű anyagokból készül, mivel a gyártók azzal számolnak, hogy ezeket a fekhelyeket a családok pár év múlva úgyis ki fogják dobni, mert a gyerkőc ráun.

Ezért is kell hosszú távra tervezett, masszív faanyagból készített ágyat választani, amelyet egy házzal, egy oldalpárnával, vagy később egy ágyfüggönnyel ugyanolyan vonzóvá tudsz tenni.

Az ágyrácsra különösen nagy hangsúlyt kell fektetned, hogy bírja a gyűrődést, ha gyerkőcök ráállnak, ugrálnak, bukfenceznek vagy párnacsatáznak, hiszen tudod, hogy milyenek játék közben.

De egy gyerekágy tartóssága nemcsak az elemei kopásállóságában mérhető, hanem az is az időtállóságát jelzi, hogy igazodik a gyermek méreteihez és életkori elvárásaihoz.

Egyéb tényezők

Bár lehet, hogy első pillantásra jó ötletnek tűnik egy hosszabb kialakítású, autós csodát megvenni, de abba belegondoltál, hogy később hogyan fogod majd betuszkolni a szobába az íróasztalt és hozzá a széket, amire majd iskolás korában szüksége lesz?

Ebben az esetben kézenfekvő megoldást jelenthet egy olyan ágy beszerzése, amit később extra lábak megvásárlásával egyszerűen meg tudsz majd magasítani, hogy megspórolj egy ágycserét.

Továbbá nem szabad megfeledkezned az ágyneműtartóról sem, mivel ez a tároló elem nemcsak az ágynemű tárolásában lesz majd a segítségedre, hanem a picur játékait is elpakolhatod bele.

Reméljük, hogy a tanácsaink hasznosnak bizonyulnak majd, és sikerül megtalálni azt a gyerekágyat, amelybe a gyerkőcöd a rácsos kiságy után költözhet.