h i r d e t é s

Nagy fenyőfamustra

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Nagy fenyőfamustra

2017. december 17. - 08:05

A műfenyőket már jóval előbb megvásárolták: Karácsonyfa mustra  Hatvanban…

Az ünnep közeledtével megjelentek a karácsonyfa árusok is Hatvanban. A felhozatal, nagy és bőséges, jut belőle mindenkinek. Nagybevásárló központok, kiskereskedő és termelő árulja sokfajta fáját, sokfajta áron. Van aki darabra, vagy méterre számláz. A vágott kis formás kis lucfenyő  2000-3000 forint, a nagyobb ezüstök 6000-8000 forint, e fölött 12000 forintig a normann fenyő kapható darabra.

A töves fenyők drágabak ugyan, de visszaültethetők, ezek árai, luc 1,5 métertől 4500ft/méter, az ezüst 1,5 métertől 6000ft/méter áron kapható egy őstermelőnél. Ahány hely annyiféle ár, jól szét kell nézni aki nagyobb fát akar venni, mert ezreket is spórolhat olykor. Igaz az nem garantált, hogy mikor vágták ki, így mikor kezd el hullani, az majd a jövő kérdése. Az élelmesebb őstermelőknél címkézni lehet a megvásárlásra kínált fenyőket, melyeket az ünnep előtti napon vágnak ki, ez az árakban is érzékelhető.

Aki nem a természetes fenyőt válassza, hanem a műre vágyik, abból már kevésbe bőséges a kínálat, mert már hetekkel előbb nagy részét megvettek az ázsiai kereskedők boltjaiban.