h i r d e t é s

Napi hasznos tanács: soha, de tényleg, soha ne próbálj tűzijátékrakétákat kilőni a fejedből!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Napi hasznos tanács: soha, de tényleg, soha ne próbálj tűzijátékrakétákat kilőni a fejedből!

2015. július 06. - 08:32
0 komment

Joe Thomas, a maine-i Calais tűzoltóparancsnoka szerint emberemlékezet óta nem volt ennyire felkavaró baleset a kisvárosban a július 4-i ünnepi hétvégén, mint most. Pedig július 4-én az ünnepi népszokások – nagy mennyiségű alkohol fogyasztása a hőségben, majd a megfelelő fokú részegség elérése után robbanó eszközök használata – magukban hordozzák a katasztrófa lehetőségét. 

Maine-ben ezért 2012-ig be is voltak tiltva a tűzijátékok, de akkor legalizálták a kereskedelmüket.

Így juthatott hozzá a 22 éves Devon Staples is ahhoz a mozsárhoz, amit az éjszaka folyamán a fejéhez rögzített, majd begyújtott.

Nem élte túl a kísérletet.

A történteket kivizsgáló tűzoltók megállapítása szerint Staples a barátjaival bulizott és ivott, amikor eszébe jutott a nagy ötlet. A barátai próbálták lebeszélni a dologról, és úgy tűnt, meg is győzték, ezért már nem figyeltek rá annyira. De tévedtek, Staples végigvitte a tervét.

“Ez egyértelműen tragédia, de remélhetőleg tanulságos történet is, ami bizonyítja, hogy ezek az eszközök nem játékok” – mondta Thomas tűzoltóparancsnok a tragédia után.

A július 4-i hétvégének Staples volt az egyetlen halálos áldozata, de sokan mások is súlyos sérüléseket szenvedtek a rakétáktól. Voltak, akik megégtek, másoknak a szétrobbanó petárdák darabjai fúrodtak a szemükbe.

 

444.hu (Címlap: Forrás: mirror.co.uk)

Posted by SEJT on 2015. július 5.