h i r d e t é s

Napokon belül fizetőssé válik a Facebook

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Napokon belül fizetőssé válik a Facebook

2023. február 20. - 06:09

Mark Zuckerberg bejelentést tett.

Mark Zuckerberg - Forrás: kozossegikalandozasok.hu

A Meta arról döntött, hogy hamarosan fizetős lesz a Facebook. Meta Verified egy kék jelvényt és számos egyéb előnyt biztosít, többek között nagyobb láthatóságot és elsőbbségi ügyfélszolgálatot - írja a Mandiner a The Verge című lapra hivatkozva.

A fizetős Meta Verified egy kék jelvényt és számos egyéb előnyt biztosít, többek között nagyobb láthatóságot, a személyazonosság védelmét, és elsőbbségi ügyfélszolgálatot. 

A Meta a fizetős, ellenőrzött profilok bevezetését teszteli az Instagramon és a Facebookon.

A VERIFIKÁLT PROFILOKÉRT HAVI 11,99 DOLLÁRT (4300 FORINTOT) KELL FIZETNI AZ INTERNETEN ÉS HAVI 14,99 DOLLÁRT (5400 FORINTOT) MOBILON.

Az Instagramon Mark Zuckerberg vezérigazgató bejelentette, hogy a „Meta Verified" fiók a felhasználók számára ellenőrzött jelvényt, nagyobb láthatóságot biztosít a platformokon, kiemelt ügyfélszolgálatot és egyebeket. A funkciót ezen a héten Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be, és „hamarosan" további országokba is megérkezik. (Origo)

 

Több sebből vérzik a közösségi háló

Az utóbbi időben megszaporodott az üzleti fiókok feltörése és gyakorlatilag állandó a profilok lopása. A felhasználók - legyen az üzleti vagy privát - alig jutnak el a Meta ügyfélszolgálatán olyan helyre, ahol érdemben foglalkozna bárki is a bejelentett problémákkal.

Facebook oldalak, Instagram profilok kerülnek ilyen-olyan módon illetéktelen kezekbe, sok esetben a rendőrség sem képes éredményre jutni. A Meta ezen ügyek megoldásában nem igazán partner.

Az, hogy fizetőssé válik a szolgáltatás, erősen azt sugallja, hogy az évekig működő hirdetési rendszer már nem működik megfelelően. Ebben sok tényező szerepet játszhat. Érezhetően elfáradt a felület, és Mark Zuckerberg is.
Komoly aggályokat vetett fel az a tény, hogy akik organikus lájképítéssel értek el üzleti eredményeket a közösségi hálón, egy idő után már a hirdetésekkel sem tudták hozni a korábbi eléréseket. Arról nem beszélve, hogy sok esetben rosszabb elérésért egyre több pénzt kért a Facebook.

A most bevezetésre kerülő fizetőssé válás is számos kérdést felvet.

  • A verifikált profilokért a havi díjat külön kell fizetni az asztali és külön a mobil használatért?
  • Az ígéreten kívül mit kapnak nagyságrendileg havi 10 ezer forintért a felhasználók?
  • A hitelesítés szempontjából érthető, hogy nem fogja szeretni a rendszer a profilképek változtatását, de ez ellentétes a közösségi háló egyik alapelvével.

A korábbi tartalomszállítók arculköpése

A Facebook addig volt jó, amíg a regisztrált felhasználók alakítottak a tartalmi igényeket, nem a részvényesek.

Az esetek többségében a hírportálok a legnagyobb tartalomszállítók, döntően tőlük működik a felület. Kvázi belőlük él a Facebook, tévedés azt gondolni, hogy a kutyás-cicás képekből. De úgy néz ki, hogy a hírportálok ideje lecsengőben van a Metánál, jönnek az influencerek és a celebek.