h i r d e t é s

Napokon belül vádat emelhetek Völner Pál ellen?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Napokon belül vádat emelhetek Völner Pál ellen?

2022. október 06. - 07:28

Ügyvédi irodája van a hivatali vesztegetéssel gyanúsított volt igazságügyi államtitkárnak, Völner Pálnak, de az Ügyvédi Kamara elnöke szerint napokon belül vádat emelhetnek ellene. Völner Pál ügyvédje, azonban azt mondta, erről nincs tudomása, az egykori államtitkár ellen zajló eljárások érinthetik Völner Pál ügyvédi irodájának ügyfeleit is. 

Völner Pál - Forrás: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ügyvédként praktizál a korrupcióval gyanúsított volt igazságügyi államtitkár, Völner Pál, vette észre a Blikk. Még nem emeltek vádat ellene, jóllehet egy interjúban azt mondta az Ügyvédi Kamara elnöke, hogy ez napokon belül megtörténhet.

„Olyat, ami nem titok, nem védői titok, amely elmondható, azt megosztjuk egymással” – mondta Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke.

Bánáti János kifejtette azt is, hogy miért függesztette fel a regionális ügyvédi kamara az úgymond hivatalból indított fegyelmi eljárást Völner Pál ellen.

„A fegyelmi eljárást fel kell függesztenünk a büntető eljárás befejezéséig, tehát a döntés a bíróságnál lesz, ha sor kerül vádemelésre, hiszen ez még nem történt meg, és ez a bírói döntés után következik a fegyelmi döntés” – mondta Bánáti

A korrupcióval gyanúsított volt igazságügyi államtitkár ügyvédje nem tud arról, hogy védencét vád alá helyeznék.

Nincs tudomásom arról, ezt gondolom, hogy a legilletékesebbeknek, a központi nyomozó főügyészségnek kellene ezt a kérdést feltenni, nekünk nincs tudomásunk arról, hogy vádat készülnek emelni

 – fogalmazott a korábbi államtitkár ügyvédje, Papp Gábor.

A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyről nem adott tájékoztatást, mint írták: tervezett intézkedésekről, nyomozati cselekményekről, valamint azok várható időpontjáról adat nem közölhető.

Az Ügyvédi Kamara elnöke még arra is felhívta a figyelmet, hogy a majdani fegyelmi döntés eredménye érintheti Völner Pál ügyvédi irodájának ügyfeleit is.

„A kérdés az ilyen értelemben, ha szabad így fogalmaznom, nagyon helyénvaló, mert az ügyfeleket is érintik ezek az intézkedések, amikor tevékenység gyakorlása alól felfüggeszt a kamara valakit, vagy ne adj isten, kizár egy végső határozattal” – mondta Bánáti.

Sajtóhírek szerint szép számmal lehetnek ügyfelei Völner Pálnak, egy személy, azonban biztosan nem lehet, a börtönben védekező Schadl György.

A büntetőeljárási törvény értelmében védőként nem vehet részt az eljárásban olyan személy, aki abban a konkrét ügyben, vagy az üggyel összefüggő más ügyben terheltként vett vagy vesz részt – ezt már Komlódi Gábor, ügyvéd mondta a híradónak.

Völner Pált a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként 2-5 millió forint elfogadásával gyanúsítják, amelyet a végrehajtói kar volt elnökétől, a letartóztatott Schadl Györgytől vett át. Völner Pálnak és családjának vagyonát szeptemberben zárolta a hatóság. (atv.hu)