h i r d e t é s

Nem ismeri el a felelősségét az a sofőr, aki azt az óvabuszt vezette, amelyben bennefelejtettek egy négyéves kislányt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem ismeri el a felelősségét az a sofőr, aki azt az óvabuszt vezette, amelyben bennefelejtettek egy négyéves kislányt

2023. április 18. - 15:16

Tavaly júniusban reggel 8 és 15 óra között az ötven fokosra forrósodott buszban felejtődött egy kislány, és tragédiával végződött a végtelenül szomorú eset.

Inez hosszú órákat töltött a buszban, mielőtt rátaláltak - Fotó: Zsolnai Péter / Forrás: Blikk

Egy-két héten belül vádat emelnek azzal a buszsofőrrel szemben, akinek a figyelmetlensége miatt tavaly júniusban meghalt egy felforrósodott óvodabuszban felejtett 4 éves tiszaderzsi kislány – írja a 24.

Inezt reggel 7:30-kor vette fel a busz Tiszaderzsen, hogy elvigye az óvodába Tomajmonostorára, de az anyja 10 körül kapott egy üzenetet az óvónőtől, hogy a gyerek nem érkezett meg. Kiderült, hogy senki sem vette észre a leszálláskor, hogy a kislány a buszon maradt.

Inez 8-tól 15 óráig volt a közel 50 fokosra felforrósodó buszban, a sofőr talált rá eszméletlen állapotban, amikor indult volna vissza a gyerekekkel. Mentőt hívtak, egy órán át küzdöttek, hogy legalább annyira stabilizálni tudják az állapotát, hogy mentőhelikopterrel kórházba tudják vinni. A debreceni klinika intenzív osztályán három napig küzdöttek a lélegeztetőgépre tett kislány életéért, de nem tudták megmenteni.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást, és gyanúsítottként hallgatta ki a buszt aznap vezető 56 éves kunhegyesi férfit.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség a lappal közölte: a buszt aznap vezető sofőr tagadta a bűncselekmény elkövetését, nem ismeri el a felelősségét. Az ügyészség várhatóan a jövő héten vagy azután emel vádat az ügyben. (444.hu)