h i r d e t é s

Nem mentek el a fideszesek, nem tudta tárgyalni a nemzetbiztonsági bizottság a korrupciós ügyeket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem mentek el a fideszesek, nem tudta tárgyalni a nemzetbiztonsági bizottság a korrupciós ügyeket

2022. január 18. - 12:22

A Völner-ügyről és Sztojka Attila kiszivárgott hangfelvételeiről lett volna szó, a Fidesz miatt meghiúsult az ülés.

A kép illusztráció! - Forrás: Népszava

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi zárt ülése, amelyen a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt érintő korrupciós ügyről és Sztojka Attila kormánybiztos kiszivárgott hangfelvételéről tájékozódtak volna a képviselők.

Mint ismert, Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztossal kapcsolatban az elmúlt hetekben több hangfelvétel is kiszivárgott, amelyeken a kormánypárti Lungo Drom tagjait győzködi a Fidesszel ápolt jó viszony előnyeiről. 

A nemzetbiztonsági bizottság keddi sikertelen ülése után a testület ellenzéki tagjai – Stummer János (Jobbik) elnök, Molnár Zsolt (MSZP) és Ungár Péter (LMP) – közös sajtótájékoztatójukon azt mondták, nem lepte meg őket, hogy a kormánypárti képviselők nem vettek részt a tanácskozáson, majd ismertették az ellenzéki összefogás nemzetbiztonsági programjának néhány pontját.

Elhangzott: az együttműködő ellenzéki pártok kormányra kerülésük esetén visszaállítanák a nemzetbiztonsági bizottság ellenőrzési jogkörét, felülvizsgálnák visszamenőlegesen is a titkosítások gyakorlatát, valamint a nemzetbiztonsági célú titkos adatgyűjtés engedélyezési eljárását, a nemzetbiztonsági szolgálatoknál pedig béremelést hajtanának végre. (MTI) / magyarnarancs.hu