h i r d e t é s

Nem történt Pekingben államcsíny

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem történt Pekingben államcsíny

2022. szeptember 25. - 05:46

A lehetséges kínai puccsról szóló pletykák nem igazak. Pekingben nyugodt a helyzet, nincsenek fokozott biztonsági intézkedések. A város lakói parkokban sétálnak és vásárolni mennek – írja a RIA Novosztyi tudósítója.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com/istockphoto.com

Korábban a közösségi oldalakon terjedt el az az információ, hogy Kínában államcsíny történt, és az ellenzék ragadta magához a hatalmat. Az egyik érv az állítólagosan törölt pekingi járatok voltak.

Az ügynökség megjegyzi, hogy a kínai főváros lakói aktívan készülnek az "Arany Hétre" - a Kínai Népköztársaság alapításának 73. évfordulójának ünneplésére, amelyet október 1-jén ünnepelnek. Az ünnepek kapcsán drágulnak és gyorsan elkelnek a repülő- és vonatjegyek, hiszen az ország lakói általában sokat utaznak ebben az időszakban. Az úti okmányok azonban bármilyen irányban megvásárolhatók, Peking elhagyása és a városba való belépés is lehetséges. Emellett ismertté vált, hogy a tévécsatornák, a hírügynökségek és a közösségi hálózatok munkájában nem volt fennakadás.

Világossá vált, hogy a 6000 törölt járatról szóló jelentések ellenére a pekingi fővárosi repülőtéren mindössze 491 járatot töröltek, 332 járatot, és 430 járatot töröltek a daxingi kikötőben, további 278 járatot töröltek. A Kínába irányuló járatok késése és törlése rendszeresen előfordul, elsősorban az időjárási viszonyok vagy a járványügyi helyzet miatt. (lenta.ru)