h i r d e t é s

Nemlétező kerékpárút átadásáról számolt be a fideszes képviselő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nemlétező kerékpárút átadásáról számolt be a fideszes képviselő

2021. december 14. - 08:49

A Kaposhomokon élők sem tudták, milyen útra gondolt Gelencsér Attila.

Forrás: Gelencsér Attila Facebook oldala

November 20-án számolt be közösségi oldalán Gelencsér Attila fideszes képviselő, hogy kerékpárutat és autóbuszfordulót adtak át Kaposhomokon. Mint a képviselő posztjában írja, a „4,5 km hosszú út és a templom előtti tér rendbe tétele 60 millió forintba került. A kaposhomoki kerékpárutat elsősorban a település fiataljai, a több mint 60 iskolás gyermek használja majd. Minden beruházás azt szolgálja, hogy a kaposvári és a zselici emberek jobban éljenek. Hajrá Kaposhomok!”.A képre kattintva megnyílik a poszt, amíg nem törlik.

A poszt alatt azonban sokan értetlenkedtek, hiszen nem volt világos, hogy milyen bicikliútról van szó. Azóta a helyszínre utazott a Népszava újságírója is, és ő sem talált ott semmiféle bicikliutat, és az általa megkérdezett helyiek sem tudtak ilyesmiről. Igaz, szerintük nincs is rá nagy szükség, hiszen alig van autóforgalom az 500 fős faluban, nyugodtan lehet ott biciklizni.

"Félre érthető az egész tudósítás. Semmiféle kerékpár út nem került átadásra. A templom előtti tér rendbe tétele - helyett autóbusz forduló került átadásra."

"Hova lett a 60 millió Ft? Nagy szemétség, hogy még négyen át is vágják a szalagot, a meg nem épült kerékpárútnál! Vettek egypár aluminium táblát és kitették az út szélére! Nesze nektek kerékpárút!"

Végül Barta István polgármester mondta el a lapnak, hogy valóban nem épült bicikliút, de egy pályázatnak köszönhetően kerékpározásra alkalmassá tették a falu útjainak nagy részét. Azaz leaszfaltozták ezeket, amire a hetvenes évek óta nem volt példa. Arra, hogy a térség országgyűlési képviselője, és nyomán a kormányzati médiabirodalomba tartozó megyei lap miért kerékpárút átadásaként hivatkozott, a polgármester sem tudott mit mondani. (444.hu)

* A magyar valóság egyetlen képen:Frissen aszfaltozott útszakasz(ka),
némi térkő, bepucolt ház a romok között és a "nagy" ember fekete Mercedese a bal sarokban, a vadiúj térkövön leparkolva.