h i r d e t é s

Újabb uszodai ügy: 9 évesen erőszakolhatták meg Juditot

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb uszodai ügy: 9 évesen erőszakolhatták meg Juditot

2016. május 24. - 15:41
0 komment

Újabb molesztálási esetről terjed cikk a világhálón, még nevek nélkül.

Forrás: atlatszo.hu

Egy harmincas évei végén járó hölgy a Kiss-ügy furcsa kezelésén felbuzdulva fordult az Átlátszó.hu-hoz, hogy elmesélje, mi történt vele 9 éves korában egy neves, idős úszóedző „jóvoltából” a margitszigeti sportuszodában - idézi az mno.hu az Átlászó.hu cikkét.

Nevek nélkül, de újabb molesztálási ügy került napvilágra az Átlátszó.hu-n. Egy harmincas évei végén járó nő fordult a portálhoz kisgyermekként átélt történetével abból a célból, hogy története hozzájáruljon ahhoz, többé ilyen cselekmények ne történhessenek meg. Egy, „a szakmájában nagyra tartott, már akkor is idős, azóta meghalt úszóedzőről” és egy Judit álnéven szereplő nőről szól a cikk.

A mester

Amikor három évtizeddel ezelőtt először elment a margitszigeti uszodába, Judit nem akart úszóbajnok lenni – egészségmegőrzés céljából választották neki a szülei az úszást. Ismeretségek révén került a Margitszigetre az elismert úszóedzőhöz, akit ebben a közegben a szakmája mestereként emlegettek.

"Reggel voltak az edzések, iskola előtt jártam az uszodába, minden hétköznap. Messze laktunk a Sportuszodától, így anyukám vitt ki. Hajnalban indultunk, úszás, majd utána be kellett érni az iskolába is. Az edzések alatt anyám ott ült a medence szélén, gyakorlatilag a szeme előtt történt velem meg mindez. Mégsem tudom őt hibáztatni, egy pillanatig sem"- mondta az áldozat.

Különvitte a többiektől

A gyerekek a hajnali órákban a nagymedencében rótták a hosszokat. Akik fáztak, átmehettek a gyermekmedencébe. Csak egyedül Juditot küldte át az edző a műugrók távolabb fekvő medencéjébe, és vele ment ő is.

"Úgy éreztem, hogy kiválasztott az elején, külön figyelt rám. Akkor nyilván nem gondolhattam, de utólag visszagondolva nagyon rutinosan csinált mindent: röviddel azután, hogy elkezdtem nála úszni, elkezdett fogdosni. Molesztált. (…) Simogatott, foglalkozott velem, tapogatott mindenhol. Gyakorlatilag ott azonnal elveszítettem a szüzességem."

Nem közeledett felé minden edzésen, azonban rendszeressé vált az abúzus. Az edző a folyamatos testi molesztálás mellett legalább akkora gondot fordított arra, hogy Juditban súlyos mentális függőség alakuljon ki. Elhitette vele, hogy rossz lenne, ha a szülei megtudnák, mit csinál vele ott a medencében.

Judit egyre többet engedett meg magának

Judit egyszerre lett bántalmazott és kivételezett az úszócsoporton belül. Neki többet engedett meg az edző, érezhetően külön bánásmódban részesült. Nem foglalkozhatott vele az uszoda akkori masszőrje, a hírhedt Kicsi bácsi, vagyis Bacsa István, akit Szepesi Nikolett korábbi olimpikon úszó és az uszodai masszőr saját unokahúga is megvádolt molesztálás miatt. Juditot – kisgyerekként – az edző később lakására is felinvitálta, és ajándékot is adott neki, de nem fogta fel, mi történik vele.

Később Judit egyre többet engedett meg magának edzőjével szemben, akiben Judit szerint fordulat állhatott be, és egy tavaszi reggelen edzés után iskolába indult, az edző pedig utánament, és egy bokorban megerőszakolta, és otthagyta.

A mester: Nem tehetek róla!

"Az látszott rajta, hogy megőrült, a földre vitt, és ütött, fojtogatott. Miközben fojtogatott, dobált, azt mondta nekem, ő „nem tehet róla”, én viselkedtem vele kihívóan.

Már csak arra emlékezett ezután, hogy megszólítják és hazavillamosozik, szülei azonnal kórházba vitték. Gyógyulása után Judit felhagyott az úszással, de később, amikor újra elment az uszodába, látott olyan, feltűnően szép kislányt, akivel az edző külön, félrevonulva foglalkozott. A margitszigeti uszoda szerinte gócpontja lehetett az ilyen bűncselekményeknek.

Judit még januárban, az úszókapitány botrányának kirobbanása előtt, egy közvetítő útján kereste meg a portált, de a Kiss-ügy kirobbanásáig hezitált, hogy elmondja-e történetét. A Kiss-ügy úszószövetségi „kezelése”, a felelősséget elkenő vagy egyenesen áldozathibáztató nyilatkozatok azonban arra sarkallták, hogy beszéljen az elszenvedett erőszakról – írja a portál. Rendőrségi feljelentés nem történt – Judit szülei a magyarázat szerint „a rendszer ellenségei” voltak –, így bírósági eljárás sem indult az eset után.

ujszo.com