h i r d e t é s

Téli idő, napsütéssel!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Téli idő, napsütéssel!

2018. február 04. - 07:51

Vasárnap nyugat felől csökken a felhőzet, legkésőbb keleten és kisüt a nap, számottevő csapadék már nem várható, kisebb hózápor néhol kialakulhat. - írja az Időjárás.hu

A folytatásban marad a télire fordult időjárás.

Délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet és kisüt a nap, keleten maradhat még felhős az ég, de számottevő csapadék ott sem várható.

Délután a napsütést időnként erősen megnövekvő gomolyfelhők zavarják, helyenként hózápor alakulhat ki.

Élénk lesz az északnyugati szél. 1, 6 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfő...

Délelőtt a ködfoltok feloszlását követően kisüt a nap, az átmeneti felhősödésekből csapadék nem várható, Délután a változó mennyiségű felhőzet mellett több órás napsütés várható, néhol lehet egy-egy hózápor. A szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap végre elkerülnek bennünket az időjárási frontok. - írja a meteoklinika.hu

A kifejezetten frontérzékenyek fellélegezhetnek. Az elmúlt napokhoz képest jelentős hőmérséklet csökkenés az arra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat, illetve fejfájást okozhat. Fogyasszon sok folyadékot, Próbálja felfrissíteni szervezetét zöld teával!

A tavaszi melegből a téli időbe történő visszaváltása az időjárásnak mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak.

A reggeli hideg és nyirkos időben a reumás ízületi panaszok jöhetnek elő, tartsa melegen a végtagjait!

Immunrendszerét erősítse C- és D-vitaminnal, valamint magnéziummal, hiszen a fokozott igénybevétel hatására fogékonyabbá válhat a kórokozókkal szemben. Kerülje most a nehéz, zsíros ételeket, a puffasztó zöldségeket mint a karalábé vagy a karfiol. A gyomrot kímélő, vitamindús fogásokat válassza: fogyasszon több halat, almát, banánt.

A légszennyezettség a nagyobb városokban a csapadékos, szeles idő hatására alacsony.

A közlekedésben a hajnali ködfoltok miatt jelentősen lecsökken a látótávolság, mérsékelje sebességet, vezessen óvatosan! A napsütés zavaró lehet, legyen kéznél napszemüveg!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.