h i r d e t é s

Szijjártó szerint a jogállamiság csupán máz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Szijjártó szerint a jogállamiság csupán máz

2019. április 01. - 10:21

Amivel egyben beismeri korábbi hazugságát is, miszerint Magyarország jogállam lenne. Különös dolog, hogy a legvadabb állításokat is szemrebbenés nélkül képes kiejteni száján a gyér külügyér. Kár, hogy ennyiben ki is merül minden tehetsége. Nincs ebben semmi, a valódi (értsd független) média mindig szálka volt a posztszoc pártok szemében.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Kossuth Rádiót újabban Korcsult Rádióként emlegetik a rossz nyelvek. E ma már inkább a kormányzati propagandagépezet részeként működő képződmény műsorában kötelező jelleggel tartanak igehirdetést a kormány illetékes (mihez képest?) prominensei. Így Szijjártó is, aki meglehetősen sajátságos módját választotta saját maga lejáratására. Elővezette a liberális média álhír voltát. Annak tükrében, hogy a kormányzati lapok esélytelenek bármiféle hitelesség felmutatására és a sorra elveszített sajtópereiket pedig nem győzik elsunnyogni, ez nem tűnik meggyőző állításnak.

A miniszter felidézte, amikor egy kicsit több mint két éve Donald Trumpot megválasztották az Egyesült Államok elnökének, akkor "esett le igazán" a liberális nemzetközi médiának - élén CNN-el -, és a liberális politikai elitnek, hogy nem ők választják ki az ország elnökét, hanem az amerikai polgárok választják meg. A külügyminiszter szerint Donald Trump megválasztása hisztériát okozott az Európai Unióban is, kiforgatták az új elnök szavait például a NATO szerepe kapcsán, és rengeteg energiát vitt el az is, hogy azt állította a nemzetközi média, miszerint az oroszok beavatkoztak a választásba Trump oldalán. – Ez történt Amerikában, két évig létezett ez a világméretű hazugság, fake news, ahogy ezt az angolszász világban mondják, tehát álhír, és ez két év után úgy omlott össze, hogy akik ezt kitalálták és két éven keresztül fenntartották, azoknak a szeme sem rebben – emelte ki Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a hazugságot kitaláló és fenntartó médiumoknál senki nem kért elnézést az olvasóktól és a nézőktől ezért. /168 óra/

Érdekes Szzijjártó nem beszél Trump gyanítható orosz támogatásáról, ami egyébként úgy törvénytelen, ahogy van. Másfelől, miért is tenné? Hiszen, mint ismeretes, Orbán Viktor is gyanús függésben van Moszkvától, ami megint csak felveti azt a kérdést, hogy kik azok, akik álhíreket gyártanak? És a kérdést a fanatizált fideszhívek is új kontextusba helyezik.

Ami Szijjártót illeti, ő csupán a szokásos kamut lökte.