h i r d e t é s

Novák Katalin hivatala 185 millióért frissítette a járműflottáját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Novák Katalin hivatala 185 millióért frissítette a járműflottáját

2022. december 01. - 14:05

12 kocsit vásárolnak, köztük egy 20 milliós felső-középkategóriásat, 5 elektromos autót 92 millió forintért, és egy 7 üléses tárgyalóbuszt is 16,5 millió forintért.

A kép illusztráció! - Forrás: MIHAI POZIUMSCHI/AGERPRES FOTO

Hamarosan új járműflottával utazhat majd Novák Katalin, miután a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az elmúlt három hónapban összesen 12 gépjármű vásárlására írt ki tendert, írja az Átlátszó. A közbeszerzési eljárásokat kivétel nélkül a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. nyerte összesen nettó 185 768 538 forintért.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerre feltöltött dokumentumok szerint az új flottában lesz:

A lap szerint a kiírások különösebb kritériumokat nem határoztak meg, többnyire automata váltós, benzines, összkerék-meghajtású, ha nem új, akkor keveset futott járművek beszerzését írták elő, egy esetben fekete metál vagy gyöngyház színnel. Az esőérzékelős ablaktörlőért vagy épp a parkolást segítő rendszerért pluszpontokat kaphattak a jelentkezők.

185 millió autóra, 278 millió rezidencia-felújításra

Csaknem 280 millió forintért újították fel a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciát, mielőtt Novák Katalin beköltözött a családjával. Megújult például az alagsori moziszoba: új eszközöket vásároltak, kialakították a megfelelő elektromos hálózatot, a mennyezetre pedig projektor, hangáteresztő vetítővászon került.

A kivitelezők mindenre gondoltak, a beépített tölgyszekrénybe még borhűtőt is tettek. Az elnöki rezidencián a szerződés szerint egy kisebb sminkszobát is létrehoztak, valamint kialakítottak egy hangszigetelt zeneszobát is. (Telex)