h i r d e t é s

Nyuggernyaggató

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Nyuggernyaggató

2020. november 27. - 19:33

És egyéb állatfajták.

A kép illusztráció! - Forrás: MTIPesti Bulvár

Járványölő Szent Orbán a vírus elleni védekezés körében, a teljesen értelmetlen éjszakai kijárási tilalom után újabb látszatintézkedést hozott: visszaállította a hatvanöt éven felüliek vásárlási idősávját. (Ahelyett, hogy, mondjuk, végre bezáratná az iskolákat, teszteltetne, és megpróbálkoznának a kontakt követéssel, mint teszik minden normálisan működő országban.)

A dolog semmit nem lendít a járványügyön, ellenben:

 1. a nyugdíjasok megnyerésére irányul (lám, törődünk veletek), hogy feledjék az arcpirító, 1,2 százalékos nyugdíj-kompenzációt,
 2. újabb levezető csatornaként az idősek ellen hangolja a közvéleményt: ahelyett, hogy a kormányt szidnák, a vén hülyéken fogják köszörülni a nyelvüket.

Akik kedvükre vásárolgatnak, ahelyett, hogy elindulnának végre a temető felé. Ügyes!

Ezenközben a Brüsszel miatt állítólag halálra rémült és összezavarodott Orbán újabb, a pozícióját erősítő intézkedéseket is hozott, természetesen nulla összefüggésben a tomboló járvánnyal.

 1. A fenntartó különleges egészségügyi, közbiztonsági, s a többi (bármilyen) helyzetben érvénytelenítheti az egyetem aktuális félévét. Az SZFE esetére mintázott ötlet bevethető mindig, bármely egyetem esetében.
 2. A közérdekű adatigénylésre adandó válasz határidejét tizenöt napról kétszer negyvenöt napra emelte. Ezzel az egész cécó értelmét veszti. Eltekintve attól, hogy úgyis hamis adatokat közölnek, vagy attól, hogy önként nem teljesítik a kéréseket, sőt, sok esetben bírósági ítélet ellenére sem közölnek közadatokat Orbán kormányszervei, most már kérdezni se lesz érdemes: kilencven nap múlva kit érdekel egy fél évvel korábbi napi járványadat?
  A másik fontos tájékozódási pont, a közpénzek kitalicskázása ügyében pedig lesz idő elvarrni a szálakat. És különben is: hátha közben Szél, Hadházy elpatkol! Hát nem? Elvégre járvány van!
 3. Pintér irányítja a jövőben a kórházakat. Ez a lépés logikusnak tűnik: a Kádár-korszak sikeres és elismert főnyomingere, aki aztán, miniszterré avanzsálása előtt fordított utat járt be, mint Vidocq, az egyetlen ember Orbán kormányában – beleértve magát Orbánt is –, aki képes egy tyúkólnál bonyolultabb szervezet irányítására.

Már csak két kérdésem van ezzel kapcsolatban:

 1. beszerelnek-e lehallgató készülékeket a kórtermekbe,
 2. mi a fenének kapja Kásler a miniszteri fizetését, ha a felsőoktatás és a nem létező szociális ügyek után
  az egészségügyet is kivették a kezéből?