h i r d e t é s

Orbán legújabb paranoiája: már a Facebook is be akar avatkozni a kampányba?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán legújabb paranoiája: már a Facebook is be akar avatkozni a kampányba?

2018. március 24. - 06:41

A legutóbbi V4 találkozót követően a miniszterelnök szerét ejtette legújabb prédikációjának. Interjúról nem beszélhetünk, hiszen Orbán kérdésekre nem akar válaszolni, talán nem is tud, de ez lényegtelen.

Fotó Blikk – Hegedűs Gábor / A nap izéje - Blog.hu

A küszöbön álló EU-csúcs előtt az önmaguk ellen is hadat viselő visegrádi országoknak feltétlenül úgy kellett tenniük, mintha tennének is valami hasznosat. Meglehetősen átlátszó, de ez is lényegtelen. Ugyan mi egyebet várhatunk egy olyan csoportosulástól, amelyik megtűri tagjai közt a „magyar tigrist”?

Bárhogy is ezt követően Orbán videoüzenetében foglalta össze a történteket:

„A tanácskozáson szó volt a Facebook botrányos szerepéről az Egyesült Államok választási kampányában, és a miniszterelnök szerint elfogadhatatlan, hogy a közösségi portál adatbázisát nemhogy üzleti, de még politikai kampányok céljaira is felhasználják.”

Elég visszás ez annak tudatában, hogy a magyar miniszterelnöknek bizonyosan tudnia kellett arról, hogy üzenete kikerül a hálóra és így igen jó eséllyel megjelenik a Facebook-on is.

És mivel az említett videó Orbán hivatalos Facebook oldalán jelent meg, a dolog álságos voltát nehéz letagadni.

Ki gondolta volna, hogy az az Orbán Viktor fog panaszkodni, aki törvényileg tett arról, hogy semmiféleképen ne legyen esélye az ellenzéknek bármilyen, mélyebb hatást kiváltó módon kampányolni? Természetesen a közösségi médiaoldalak megmaradtak, elvégre ahhoz a Fidesz túl pitiáner, hogy csak úgy rá tehesse a kezét.

Mindezek után már csak az említett videóhoz fűzött hozzászólásokból érdemes szemezgetni.

„Meséld el inkább Brüsszelben ki az a Mészáros Lőrinc és mennyit loptál össze magadnak 8 év alatt.”

És végül egy másik gyöngyszem.

„A Brüsszelita Soros Bérenc jelentkezett a Facebookon , hogy a gonosz Facebookot meg kell büntetni, mint a Brüsszelita Soros Bérenceket.

Stop Soros, Stop Brüsszel, Stop Ensz , Stop Józan Ész!!”

Amikor az ész megáll és csak az Orbán számára oly fontos akarat marad, könnyen néz bele ilyen pofonokba.