h i r d e t é s

Ordas hazugság a hazánkban lelőtt svájci farkas ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ordas hazugság a hazánkban lelőtt svájci farkas ügyében

2023. április 21. - 11:46

A Vadászati Fórum egyik adminisztrátora – aki nevét nem vállalja a nyilvánosság előtt – írta azt a levelet, amit egészen mostanáig a svájci farkast kilövő vadásznak tulajdonítottak. A levél szerzője elmondta, gúnyos viccnek szánta tettét.

Fotó: Papp Ferenc természetvédelmi őr, Nógrádi Tájegység (BNPI) - FORRÁS: HTTPS://WWW.BNPI.HU/HU/HIR/NOGRADBAN-AZ-M237

Vadász Fórumon április közepén jelent meg a „beismerő” vallomás, ami ezután bejárta a legtöbb hazai sajtót és a közösségi médiát is. Történt ez annak ellenére, hogy a poszt szerzője nyomatékosan kérte, hogy ne terjesszék az általa közzétett szöveget.

Nem gondolta, hogy bárki komolyan veszi

Sajtómegkeresésre a levélíró megerősítette: valóban az ő szellemi terméke a szöveg, amit tulajdonképpen csak viccnek szánt, és nem gondolta, hogy ekkora hírverés lesz belőle.

A posztoló egy nevét elhallgató adminisztrátor, aki a Vadászati Fórum munkatársa. Hozzátette: a nagy port kavart levelet egy informális beszélgetés ihlette, amit Kern András „Elfogtunk egy levelet" című paródiáinak mintájára írt meg.

Véleménye szerint annyira abszurd volt az iromány, hogy eszébe sem jutott, hogy azt bárki is komolyan veszi. Mindemellett sérelmezte, hogy az ő engedélye nélkül kezdték a farkast kilövő vadásznak tulajdonított levelet terjeszteni. 

A SZERZŐ SZERINT ELKESERÍTŐ KÉPET FEST A TÁRSADALOM JELENLEGI ÁLLAPOTÁRÓL, HOGY VALAKI EGY ILYEN HIHETETLEN MAGYARÁZKODÁSSAL AKAR KIBÚJNI A FELELŐSSÉG ALÓL. 

„Hozzátenném, valahol erre a jelenségre éleztem ki az írást, nem a farkaslövésre” – nyilatkozta a Lakmusz.hu-nak a poszt szerzője.

Letöltendő börtönbüntetést követelnek

Mint ismert, a Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás miatt eljárást indított a svájci farkast kilövő vadász ellen, akinek nevét már több fórumon is leírták, illetve arcképét is közzétették. A gyilkos vadászra letöltendő börtönbüntetését kérő petíciót pedig eddig már több tízezren írták alá. (divany.hu)

Címkék: