h i r d e t é s

Óriási földrengés rázta meg Kínát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Óriási földrengés rázta meg Kínát

2022. szeptember 06. - 10:39

A Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű földrengés rázta meg a délnyugat-kínai Szecsuán tartományt. A hatóságok több halottról, földcsuszamlásokról, épületekben okozott károkról és az áramellátás megszakadásáról számoltak be.

Forrás: Twitter/Alfahír

Az állami televízió, a CCTV szerint Shimian megyében tizennégy, a közeli Luding megyében hét ember halt meg, több mint 30-an pedig megsérültek. Szecsuán tartomány fővárosában, Csengtuban és a közeli Csungkingban is megrázkódtak az épületek.

A földrengés földcsuszamlásokat okozott, aminek következtében több épület is súlyosan károsodott, egy 10 ezer lakosú városnak elment a telefonszolgáltatása, valamint az egyik hegyről legördülő sziklák teljesen elzártak egy városba vezető útszakaszt.

Az állami média jelentése szerint a közeli területeken több utórengést is rögzítettek. Az USGS szerint egy kisebb, 4,6-es erősségű rengés rázta meg Kelet-Tibetet, kevesebb mint egy órával az első eset után.

A szecsuáni szeizmológiai hatóság közlése szerint több mint ezer katona segíti a mentők munkáját. A hatóságok több ezer sátrat, takarókat és összecsukható ágyakat is küldtek az érintett területekre. (MTI)/Guardian/Index