h i r d e t é s

Összecsaptak Trump támogatói és ellenlábasai; négy embert leszúrtak, egyet lelőttek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Összecsaptak Trump támogatói és ellenlábasai; négy embert leszúrtak, egyet lelőttek

2020. december 13. - 16:40

Zavargások indultak tegnap Washington DC-ben és Washington-államban. Négy embert leszúrtak és egy embert lelőttek a tüntetésekhez köthetően.

Forrás: CTV News

Donald Trump támogatói vonultak az utcára, hogy az elnökválasztás eredménye ellen tüntessenek, kicsivel azután, hogy a legfelsőbb bíróság visszadobta az utolsó republikánus próbálkozást is arra, hogy a választás eredményeit megtámadják.

A Trump mellett kiállók találkoztak azokkal a tömegekkel, akik hónapok óta rendszeresen demonstrálnak a Black Lives Matter mozgalom mellett, illetve azokkal a tüntetőkkel is, akik kifejezetten a Trump mellett tüntetők ellen tüntetve vonultak az utcára.

A rendőrség megpróbálta egymástól szétválasztani a Trump mellett és ellen tüntetőket, ehhez füstbombákat is használtak, de nem mindig jártak sikerrel.

A tüntetők és az ellentüntetők összecsaptak egymással és a rendőrökkel is. Négy embert megkéseltek Washington DC-ben, az USA fővárosában, mind a négyük súlyos sérüléseket szenvedett. Rajtuk kívül egy rendőr is megsérült a megmozdulások során. Azt nem tudni, hogy melyik tábort „erősítette” a késelő.

A Washington állambeli Olympiában (ami ugye a nyugati parton található és nincs köze Washington DC-hez) lövöldözés is volt a demonstrációk során, egy embert lelőttek, az elkövetőt pedig őrizetbe vette a rendőrség.

A rendőrség annyit közölt, hogy a Trump mellett tüntetők és az ellentüntetők közt is voltak, akik „nagyon jelentősen fel voltak fegyverkezve.

Washington DC-ben hat embert vett őrizetbe a rendőrség, szintén nem tudni, hogy Trump mellett vagy ellene tüntettek-e.

Forrás: The HillNBC News, / Portfolio