h i r d e t é s

Összefognak a közösségek: rekordszámú jelentkező a Let’s Colour pályázatán

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Összefognak a közösségek: rekordszámú jelentkező a Let’s Colour pályázatán

2021. május 13. - 09:20

Tizenkilenc megye száznegyvenhárom pályázata verseng a falfelületek megújításáért

Tizenkilenc megyéből összesen száznegyvenhárom közösség jelentkezett a Let's Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékenyen részt akarnak vállalni környezetük megszépítésében. A jelentkezéseket idén is két kategóriában várták, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei, együtt valósítják meg.

Rekordszámú jelentkező

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázata a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: a szervezet működése során eddig több mint 27 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet alakított át csaknem 2500 önkéntes segítségével. Az idei felhívásra rekordmennyiségű, összesen 143 pályázat jött be, amire várhatóan több tízezer szavazatot adnak le a szavazási szakasz során. Nagy Gergely, az egyesület szóvivője elmondta: „A pandémia okozta hosszan tartó bezártság után fokozott igény mutatkozik arra, hogy az emberek egy frissebb, vidámabb, energikusabb környezetbe térjenek vissza és kezdjék el újra a közösségi életüket.” Hozzátette: „Már az előző pályázat is rekordszámú jelentkezőt vonzott, de az idei eredmények pedig minden várakozásunkat felülmúlták. Örülünk, hogy a színek ennyi közösséget mozgatnak meg, és kíváncsian várjuk, ki jut majd a döntőbe.”

Elindult a szavazás

Szavazni egészen május 28-ig lehet a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 31-én kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2021. augusztus végéig kell megvalósítani.

A nevezett települések: Abasár, Alsómocsolád, Aranyosapáti, Attala, Balmazújváros, Baracs, Baranyahídvég, Berettyóújfalu, Bicske, Bikal, Bodajk, Bogyiszló, Bóly, Budaörs, Budapest III. , Budapest III. , Budapest IV. , Budapest IX. , Budapest X. , Budapest XIII. , Budapest XIV. , Budapest XV. , Budapest XVII. , Budapest XXIII. , Csorna, Csurgó, Debrecen, Dombóvár, Eger, Enying, Érd, Esztergom, Felsőnána, Fertőd, Gárdony, Gávavencsellő, Gyál, Gyomaendrőd, Győr, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Harkány, Hejőbába, Hetvehely, Inárcs, Jánossomorja, Kecskemét, Keszthely, Kiskunmajsa, Kisvárda, Koroncó, Kökény, Körmend, Lakitelek, Levél, Maglód, Magyarnándor, Mályi, Mándok, Marcali, Márok, Mezőcsokonya, Mezőkeresztes, Miskolc, Mogyoród, Monor, Mór, Nagybajom, Nagyharsány, Nagykálló, Nagykanizsa, Nagymágocs, Nemesbikk, Nyíregyháza, Ócsa, Ózd, Örkény, Pap, Pápa, Pécel, Pécs, Pilisvörösvár, Polgárdi, Rábatamási, Rákóczifalva, Répceszemere, Röszke, Sajókaza, Sajóörös, Sárbogárd, Sopron, Szalánta, Szederkény, Szeged, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Szirmabesenyő, Szombathely, Táborfalva, Tapolca, Tarján, Tinnye, Tiszalúc, Tiszaroff, Tordas, Üllő, Vác, Vép, Veresegyház, Zichyújfalu, Zirc.

A Let’s Colour projekt

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület célja, hogy színessé varázsolja a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak. A Let’s Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux festékmárka támogatásával idén 10. alkalommal hirdeti meg országos pályázatát.

További naprakész információk: www.facebook.com/letscolourhu