h i r d e t é s

Papírnehezékké válnak a Blackberryk

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Papírnehezékké válnak a Blackberryk

2022. január 02. - 08:49

Már a segélyhívások sikeres indítására sem lesz többé garancia.

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/Randy Lu

Jelképesen újabb korszak zárul le 2022. január 4-én az okostelefonos világban, leállnak a még nem Androidot futtató Blackberry mobilokhoz tartozó szolgáltatások. Sokakat meglephet, hogy a Blackberry OS 7.1 és Blackberry OS 10 platfomokhoz egyáltalán volt még valamiféle támogatás, hiszen az alkalmazásboltjaik már 2019-ben elbúcsúztak, ám a kanadai vállalat nem véletlenül tartotta eddig életben a szolgáltatásaikat: a lekapcsolásukkal papírnehezékekké válnak a készülékek.

A vállalat tájékoztatása szerint egészen sokkoló módon a szolgáltatások leállítását követően az ősi Blackberry okostelefonokon olyan alapfunkciók válnak megbízhatatlanná, mint a telefonálás, a segélyhívás indítása, az SMS-ezés, továbbá a wifin és a mobilneten keresztüli internetezés.

Ilyenről korábban még nem hallottunk, a telefonok csak akkor szokták elveszíteni ezeket a funkciókat, mikor az elavultságuk miatt már fel sem tudnak kapcsolódni az éppen használatban lévő hálózatokra.

SZERENCSÉRE A MOSTANI LEKAPCSOLGATÁSNAK CSEKÉLY JELENTŐSÉGE LESZ, HISZEN ELKÉPESZTŐEN KEVESEN HASZNÁLNAK MÁR ÉRINTETT TELEFONT. (Origo)