h i r d e t é s

Példamutató: Hajós András a saját otthonába fogadna be egy kórházból elküldött beteget

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Példamutató: Hajós András a saját otthonába fogadna be egy kórházból elküldött beteget

2020. április 17. - 07:33

A celeb Facebook-oldalán tette közzé a felhívást. - írja a propeller.hu.

Forrás: Hajós András/Facebook

A zenész-humorista szívesen befogadna egy olyan beteget a saját otthonába, akit a járvány-helyzet miatt elküldtek a kórházból, ám nincs hová mennie. Hajós mindezt a közösségi-oldalán jelentette be, és azt is megmutatta, milyen körülmények közt tudná elhelyezni a beteget. A megosztott fotó mellé az alábbiakat írta:

"Nem tudom, amit felajánlok, az megvalósítható-e, van-e gyakorlati értelme. De a szívem tudja, hogy ennek a felajánlásnak el kell hangzania.

Van egy szobánk, amibe be tudok fogadni valakit, akit kiraknak a kórházból.

Nem vagyok ápoló, nem tudom biztonságos-e ez így, nem tudom, el tudok-e látni egy embert, de megpróbálom, ha kell, mert nem halhatnak meg emberek amiatt, hogy ki kell üríteni kórházakat. Elég meredeken hangzik, hiszen az ápolás-segítés egy szakma, körülményekkel, feltételekkel, eszközökkel. Nem tudom, járványügyi szempontból ilyet szabad-e? Fogalmam sincs, lehet-e ezt úgy csinálni, hogy ne többet ártsak, mint használok...

De ennek a felajánlásnak legalább el kell hangzania, és másoktól is kell érkeznie ilyen felajánlásoknak. Ha másért nem, hogy az elesett, kilátástalanul rettegő emberek érezzék: gondolnak rájuk, nincsenek egyedül.

Lehet, hogy kevés a maszk, a gép, a felszerelés. De szolidaritást és szeretetet egyelőre még nem Kínából kell rendelni."

propeller.hu