h i r d e t é s

Putyin és Salvini is Budapestre jöhet jövő héten

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Putyin és Salvini is Budapestre jöhet jövő héten

2021. június 05. - 19:38

A szombaton kezdődő cselgáncs-világbajnokságra meghívót kapott Vlagyimir Putyin és Matteo Salvini is feltűnhet az eseményen.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Magyar Nemzet információi szerint a Nemzetközi Judószövetség elnöke meghívta a hétvégén kezdődő világbajnokságra Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki már 2017-ben is ott ült Orbán Viktor mellett a Papp László Budapest Sportarénában.

„A szombati megnyitón aligha lesz itt, mert akkor már komoly biztonsági ellenőrzések zajlanának az arénában, de a jövő héten is befuthat. Meghívásának tényét rövid keresés után az orosz sajtóban is megtaláltuk, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is megerősítette a TASZSZ hírügynökségen keresztül. A szóvivő arról egyelőre nem tudott nyilatkozni, hogy az elnök ellátogat-e Budapestre” - írja a Magyar Nemzet.

A napilap szerint „a vb-n feltűnhet” Matteo Salvini, az olasz Liga párt elnöke, korábbi belügyminiszter is, és „így a cselgáncsos csúcstalálkozó mellett akár egy politikai is összejöhet Budapesten a világbajnokság égisze alatt.” (444.hu)