h i r d e t é s

Rákay "leleplezése" kb. annyira érdekes, mint Orbán koszorúvásárlása

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Rákay "leleplezése" kb. annyira érdekes, mint Orbán koszorúvásárlása

2022. november 27. - 16:18

„Tetten értem a dollárbaloldalt” – ezzel a felütéssel kezdi legfrissebb videóját Rákay Philip, aki korábban azt ígérte, hogy a Márki-Zay Péter mozgalmának szánt amerikai támogatások ügyében oszt meg eddig nem látott bizonyítékokat.

A kommunikációs szakember, producer elárulta, van egy képernyőmentése Korányi Dávidék (Action for Democracy) honlapjáról, amely azt hivatott bizonyítani, hogy a baloldal hónapok óta hazudik arról, pontosan kitől és mire érkezett a 3 milliárd forintnyi dollár.

Rákay a videójában egy program segítségével állítja vissza a honlap választások előtti nézetét, ahol egy címre hívta fel a figyelmet: „Magyarország egy csatatér állam”.

Eleve nyugtalanító, amikor ilyen fazonok a hazádra csatatérként hivatkoznak

– vélekedett, majd az adománygyűjtő felületre kattintva mutatta meg a baloldal által gyűjtött adományokat. Kiemelte, hogy a baloldali politikusok szerint mikroadományozók ezrei „dobták össze a dollárokat” a „kultúraváltásra”.

„Három hazugságot is cáfol ez a felület” – következtetett Rákay Philip. Majd sorolta:

  1. Azt mondták, hogy az amerikai dollárok nem kampányra, hanem kultúraváltásra érkeztek. „Az Action for Democracy nem adományozott egyetlen fillért sem az MMM számára az országgyűlési választási kampányra” – idézte Korányi Dánielt a videó. Rákay szerint ez azért hazugság, mert a felületen azt írták: „A legkritikusabb választás előttünk áll, amit a világ valaha látott. A demokrácia sorsa ezen a választáson és az Orbán-féle diktátorok megállításán múlik. Ezért harcol az Action for Democracy. Adakozol erre a célra?”
  2. A második, amelyet hazugságnak vélt Rákay, hogy csak magyar útlevéllel lehetett adakozni. Majd a felületen bemutatta, hogy az adakozáshoz nem is volt szükséges az útlevélszám megadására, ugyanis nem volt ilyen mező.
  3. A harmadik baloldali állítás szerint mikroadományozók ezrei dobták össze a pénzt. Rákay hangsúlyozta, hogy folyamatosan azt hajtogatják: „tízezerszámra mikroadományokon keresztül” támogatták őket. Azonban állítása szerint a felületen bekapcsolva maradt az adományszámláló, amely szerint összesen 11 adakozó volt.

Rákay Philip emlékeztetett: eddig 3 014 643 717 forintnyi dollárról tudunk, amit az Action for Democracy küldött. Ezt az összeget elosztotta 11-gyel, így fejenként 274 millió forint jön ki.

A dollárbalos Grál-lovagok szerint tehát el kellene higgyük, hogy 11 darab 274 millió forintos »mikroadományból« szervezték a kampányukat

– mondta. Hozzátette: ez a magyar demokrácia történetének legdurvább külső beavatkozása, amelynek minden további részletét ki kell és ki is fogják deríteni.

A Petőfi-film kreatív producere bejegyzését azzal zárta, hogy tagadhatatlan bizonyíték került a birtokába, amit ebben ai videóban tárt a nyilvánosság elé. (Index)