h i r d e t é s

Rákay Philip százmilliókat keres tanácsaival

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Rákay Philip százmilliókat keres tanácsaival

2022. június 03. - 08:05

Emellett az ingatlanbizniszbe is beszállt.

Orbán Viktor és Rákay Philip Székesfehérváron egy kampányrendezvényen. - Forrás: Rákay Philip Facebook odala

Kiemelkedő eredményességgel működik Rákay Philip Norton Consulting Zrt. nevű tanácsadó cége, ugyanis a 2017 szeptemberében alapított társaságból 4 év alatt 900 millió forint osztalékot vehetett ki a Fidesz nagygyűlések egykori házigazdája - írja a 444.hu.

A NER egyik influenszere 2021-ben is nagyon jó tanácsokat adhatott: míg 2020-ban 540 millió forintos árbevétellel és 392 milliós eredménnyel zárt, addig tavaly 519 millió forintos forgalmat bonyolított és 367 millió forintos profit jött össze, amiből 300 milliót vett ki osztalékként. A 2021-et megelőző 3 évben 600 milliós osztalékot fizetett a cég, így a mostani 300 millióval már közel a milliárdos határ. A tanácsadás mellett beszállt az ingatlanbizniszbe is. A Norton Consulting lett ugyanis a tulajdonosa az idén május 20-án bejegyzett Reg1 Kft.-nek, amely saját tulajdonú ingatlanok adásvételével kíván foglalkozni. A cég neve beszédes, ugyanis a székhelye a Széchenyi-hegyen található Rege út 1. szám alatt van.

A Viva TV korábbi műsorvezetője egyébként a filmgyártásban is érdekelt lett. Mint A Népszava is beszámolt róla, az állam közel ötmilliárd forintot szavazott meg neki, hogy legyárthassa a Petőfi-filmet. (Népszava)