h i r d e t é s

Románia alaposan bevásárol francia haditechnikából

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Románia alaposan bevásárol francia haditechnikából

2022. július 24. - 15:49

Valamennyi európai állam szemét felnyitotta Oroszország brutális inváziója Ukrajna ellen, így növelik védelmi kiadásaikat.

A kép illusztráció! - Forrás: Military World/YouTube

Vasile Dincu, Románia védelmi minisztere pedig bejelentette, hogy a román hadsereget is meg akarják erősíteni, méghozzá francia Scorpene tengeralattjáróval és francia helikopterekkel – adta hírül a Romania Insider.

Dincu megerősítette azt is, hogy ezzel kapcsolatban aláírtak egy szándéknyilatkozatot a francia védelmi miniszterrel. A felszerelések vásárlására vonatkozó javaslatot a román parlament elé fogják terjeszteni, hogy sikerüljön véglegesíteni a román hadsereg megerősítését.

A román védelmi miniszter kijelentette, hogy ezen felül egy olyan új törvényjavaslaton dolgozik, amely a védelmi szektorra vonatkozó eljárásokat is jelentősen lerövidítené, köztük rövidebb határidők kitűzésével.

Számos más országhoz hasonlóan azonban Romániának is hosszabb időt kell várnia a szokásosnál, amennyiben sikerül a franciákkal véglegesíteni az ügyletet, ugyanis az ukrán háború miatt megnövekedtek a megrendelések, így lassultak a szállítások. (liner.hu)