h i r d e t é s

„Schadl György és Völner Pál az igazi arca ennek a kormánynak”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

„Schadl György és Völner Pál az igazi arca ennek a kormánynak”

2023. május 30. - 18:33

A Fővárosi Törvényszék épülete elé hirdetett tüntetést a Szikra Mozgalom.

Forrás: Mérce/Facebook

Délután 5 órától a Fővárosi Törvényszék épülete előtt tüntetett a Szikra Mozgalom.

Schultz Nóra, a Szikra elnökségi tagja és Lestyán Attila színész a demonstráción arról beszélt, hogy fel kell számolni a végrehajtói maffiát. Ez az ügy szerintük színházi produkció, amiben még nem látszódik, hol kezdődik Schadl György, a végrehajtói kar volt elnöke, és hol Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az LMP-s Bakos Bernadett kiemelte, hogy a Fidesz szavak szintjén másról sem beszélt, mint hogy a magyar emberek, magyar családok, magyar dolgozók érdekeit képviselik. Ám ez a valójában nincs így, és rengeteget költenek arra, hogy betöltsék az igazság és a hazugság közti űrt. Szerinte Schadl György egy dologban különbözik a többiektől, abban, hogy lebukott, és így most sokan beláthatnak a színfalak mögé. „Schadl György és Völner Pál nem az a kivétel, aki erősíti a szabályt, Schadl György és Völner Pál az igazi arca ennek a kormánynak” – jelentette ki, hozzátéve, „ez a kormány nem a megoldás, hanem a probléma maga, ez a nagytőke trójai falova”.

Felszólalásában a Párbeszéd-Zöldek országgyűlési képviselője, Berki Sándor egyebek mellett közölte: szerinte új végrehajtási törvényt kell írni, de szükség van a jogorvoslati rendszer reformjára, valamint ingyenes állami jogsegélyre is.

Végül Bíró Ica szólalt fel, aki azt mondta, nem az a bűn, ha valaki gazdag, de más kárára gazdagodni főbűn. Szerinte vele statuáltak példát, amikor lesöpörték, de ő akkor is kiáll, mert az igazságnak ki kell derülnie.

Hétfőn tükröt állított fel a Karmelitánál a Szikra Mozgalom. „Ha a végrehajtói maffia áldozatainak szemébe nem, tükörbe tudtok nézni?” – tették fel a kérdést. Jámbor András, a Párbeszéd-Zöldek parlamenti képviselője elmondása szerint a lépés célja, hogy felhívják a figyelmet a végrehajtói maffia kegyetlenségeire, és arra, hogy az állam feladata az áldozatok megsegítése. A tükröt kedd délutánig őrzik, utána az Egységes Diákfront fog felügyelni rá szerdáig.

Keddre az Egységes Diákfront is tüntetést hirdetett, este Novák Katalin államfő hivatalához, a Sándor-palotához vonulnak, hogy felszólítsák a köztársasági elnököt, ne írja alá a pedagógusok jogait korlátozó „bosszútörvényt”. (Népszava)