h i r d e t é s

Séta közben is készíthetünk szódát a SodaStream új fejlesztésével

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Séta közben is készíthetünk szódát a SodaStream új fejlesztésével

2019. április 01. - 12:01

A SodaStream partnerségre lépett az amerikai űrhajóssal, Scott Kelly-vel, hogy bemutassa forradalmian kamu technológiáját, amely szódát csinál a felesleges szén-dioxidból.

A világ vezető szénsavas víz márkája, a SodaStream International Ltd. ma bemutatta a Bolondok Napjára készített videóját, Scott Kelly főszereplésével. Az amerikai űrhajós közismert arról, hogy legtöbb időt magányos misszióban töltötte az űrben.

Link a videóhoz.

Scott Kelly egy tájékoztató videóban mutatta be a világnak a vadonatúj, innovatív SodaStreamMe készüléket. A SodaStreamMe egy felturbózott palack, amely lehetővé teszi, hogy úgy szénsavasítsuk a benne lévő vizet, hogy szimplán belefújjuk a felesleges szén-dioxidot. Ennek a kamuterméknek az ötlete egy valódi kutatáson alapul, amely az űrben keletkező felesleges CO2 hasznosítását vizsgálta. A SodaStreamMe gyógyító kúra is lehet azok számára, akiknek megkeseríti életét a magas szén-dioxid szint miatt jelentkező böfögési inger. Kelly azt tanácsolja: ha az élet gázt ad, csinálj belőle SodaStreamet! 

Az egész videó nagyon tudományosan és hűen jeleníti meg, ahogy Kelly elmagyarázza a termék működését az űrállomáson, az űrben, valamint otthon, űrruhában öltözve, könyvolvasás közben. A tájékoztató videó végén a nézőket felszólítják arra, hogy látogassanak el a www.SodaStreamMe.com weboldalra, ahol az átverést egy rövid videóban leplezik le. A felvételen azonban nemcsak a tréfáról hallhat a néző, hanem arról is, hogy a böffentés az űrben egyáltalán lehetséges-e. 

A Bolondok Napjának ünneplése hagyománnyá vált a SodaStreamnél

 – jegyezte meg Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream hazai termékmenedzsere. „Mindezt új szintre emeltük azzal, hogy egy tudományos kutatásra alapozva felkértünk egy legendás űrhajóst annak érdekében, hogy még hitelesebb legyen a tréfa. Sajnos azonban ez csak átverés, a valóságban nem tudunk mit kezdeni mások felesleges gázaival” – tette hozzá a szakember. Mindazonáltal a SodaStream készülékeivel valóban egyetlen gombnyomásra készíthető otthon szénsavas víz. Ezzel ráadásul a Földnek is jót tehetünk, hiszen rengeteg PET-palakctól kímélhetjük meg a bolygónkat. 

A felesleges CO2 valódi probléma az űrben és ez életmentő megoldás lenne, ha valóban létezne

– magyarázta Scott Kelly, mérnök és egykori asztronauta.

Örömömre szolgál, hogy a SodaStream partnere lehettem ebben a tréfában, mert ha csak egy dolgot tanulsz meg az űrben töltött idő alatt, akkor az az, hogy mindenképpen legyen humorérzéked.

Remélem, hogy a videó nézése közben legalább annyit fognak kuncogni az emberek, mint amennyit én nevettem a forgatás közben

 – tette hozzá a legendás űrhajós.