h i r d e t é s

Sok áldozatot követeltek a Brazíliában pusztító áradások

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sok áldozatot követeltek a Brazíliában pusztító áradások

2023. február 22. - 10:16

Negyvenhatan meghaltak Brazíliában a heves esőzések és áradások okozta földcsuszamlásokban. Ez a szám a legújabb adatok szerint tovább nőtt.

Forrás: ABC

MÁR 46-AN MEGHALTAK A BRAZÍLIAI SAO PAULO ÁLLAM PARTVIDÉKÉNEK VÁROSAIBAN A HÉTVÉGI HEVES ESŐK OKOZTA FÖLDCSUSZAMLÁSOKBAN ÉS ÁRADÁSOKBAN.

Majdnem 2500-an még mindig nem térhettek vissza otthonaikba, a mentési munkálatok folynak - közölte Sao Paulo állam kormánya helyi idő szerint kedden.Forrás: CNN

A legtöbben, 45-en Sao Sebastiao városában haltak meg. Luiz Inacio Lula da Silva államelnök miniszereivel átrepült a város felett, és megígérték a 91 ezer lakosú város újjáépítését, valamint azt, hogy az új házak biztonságosabb helyen fognak állni.

Az időjárási előrejelzések szerint a napokban további esőzések várhatók a városban, 200 MILLIMÉTER ESŐ ESHET, AMI TOVÁBBI ÁRADÁSOKKAL ÉS FÖLDCSUSZAMLÁSOKKAL FENYEGET.

A hétvége óta Brazília leggazdagabb partvidékén több mint 600 milliméter csapadék esett.Forrás: Folha-UOL

Sao Paulo állam kormányzója, Tarcisio de Freitas azt mondta, a haditengerészet tábori kórházat épít a katasztrófa áldozatainak, a munkálatokat csütörtökön kezdik.

A karneváli időszakban a tengerpartot elözönlötték a turisták, ami valószínűleg növelte a halálozások számát. (Origo)