h i r d e t é s

Stanfordi professzor: egy ufó lezuhanásából származó anyagokat teszteltem

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Stanfordi professzor: egy ufó lezuhanásából származó anyagokat teszteltem

2021. december 13. - 06:59

Garry Nolan, a Stanford professzora sci-fi történeteken nőtt fel, most azonban egy olyan történettel rukkolt elő, melyet bizonyíték hiányában nehezen tudunk elhinni.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Garry Nolan, a Stanford professzora annak idején azzal szerzett magának hírnevet, hogy megcáfolta azt az állítást, miszerint valaki talált egy idegen bolygóról származó csontvázat: a professzor ugyanis megcáfolta annak a felhasználónak az állításait, aki az internetre tette fel az állítólagos ufó csontvázat, és meggyőződése volt, hogy az valóban az.Az Atacama-csontváz - Fotó:: BHATTACHARYA S ET AL. 2018 / GENOME RESEARCH

A professzor azonban egy részletes tanulmányban – melyet később publikált is – a genetika és a biológia tanaival kategorikusan megcáfolta az állításokat, és közölte, hogy az apró csontváz biztosan nem egy földönkívülitől származik. A Vice-nak adott interjújában Nolan nemrég azt mondta: “Az ufós közösségnek nem igazán tetszett, amit mondtam, de tudod, az igazság a tudományban van”.

Habár ez a történet arra engedne következtetni, hogy a professzor nem hiszi el az összeesküvés-elméleteket, mégis kiderült, hogy egyáltalán nem állnak tőle távol az idegenekkel kapcsolatos témák. Nevezetesen pedig az, hogy a professzor nem teljesen szkeptikus az idegen létformák létezésének kérdése kapcsán, és nem veti el a lehetőségét, hogy az idegenek már meglátogatták bolygónkat, vagy éppen fogják.

Elmondása szerint ugyanis maga a CIA kereste meg Nolant, és az amerikai kormány arra kérte a professzort, hogy vizsgálja meg azon pilóták adatait, akik nagyon közel kerültek bizonyos ismeretlen objektumokhoz repülés közben. Állítása szerint az adatok vizsgálata nyomán rájött, hogy azok a pilóták, akik közel kerültek egy ismeretlen objektumhoz, mindannyian súlyos agykárosodást szenvedtek – írja a Futurism.Garry Nolan - Forrás: The Vice

A professzor azt mondja, a kormány megbízásából 10-12 állítólagos ufó-esetből származó fémmintákat is elemzett, és állítása szerint a minták arra engednek következtetni, hogy az idegenek “nem az ember alkotta anyagok szabályai szerint játszanak”, ami – ha komolyan vesszük, amit mond – arra utalhat, hogy egy nálunk sokkal fejlettebb civilizáció, sokkal fejlettebb technológiáját vehette szemügyre.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy olyan professzorról beszélünk, aki a Stanfordon dolgozik, és aki korábban már tételesen megcáfolt egy hoaxot. S bár mi is szkeptikusan állunk a dologhoz, ha a Pentagon valóban egyetért a professzor meglátásaival – ahogy azt Nolan állítja –, akkor akár még lehet is abban ráció, hogy idegenek látogatták meg a Földet. (liner.hu)