h i r d e t é s

Strandolj önfeledten kedvenced társaságában!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Strandolj önfeledten kedvenced társaságában!

2020. augusztus 10. - 10:46

Itt a várva várt nyár, a kánikula és a strandidő. Mindannyian szeretnénk kihasználni ezt az áldást és minél több időt tölteni a strandon, a tó- vagy folyóparton, a hűsítő víz közelében, azonban mindezt úgy, hogy kedvencünk is velünk tart. 

Forrás: kutyabarat.hu

Szerencsére ma már külföldön és itthon is vannak kifejezetten olyan strandok, amelyek állatokkal is látogathatók. Azonban mindenhol vannak olyan szabályok, amelyeket saját, kiskutyánk és mások kényelmének megőrzése érdekében érdemes betartani, hogy a nyaralás ne a kellemetlenségek miatt maradjon felejthetetlen.

Miket érdemes bepakolnod?

Már akkor bajba kerülhet az ember, amikor csak magának kell összepakolnia mindazt, ami a strandon elengedhetetlen kelléknek számít, nem még ha a kedvencének is. Ezért érdemes végigolvasnod ezt a listát, amely összegyűjt minden olyan nélkülözhetetlen eszközt, amelyet nem érdemes otthon hagynod.

Elsődleges fontosságú a napernyő vagy valamilyen árnyékolási megoldás keresése, ahova nyugodtan bevonulhat a kutya pihenni. Amennyiben nem vagyunk benne biztosak, hogy az adott strandon lesz számunkra megfelelő árnyékos hely, akkor mindenképp készüljünk alternatívákkal.

A törölköző vagy pokróc is létfontosságú, mivel a a tűző napsütésben könnyedén felforrósodhat a homok, ezzel kellemetlen égési sérüléseket okozva a kedvenced talpán, és megkeseríti számára a strandon töltött hosszú órákat. Nem vicc, a kutyák bőrét is érdemes védeni az erős UV-sugárzástól, amennyiben nagyon rövid vagy ritkább szőrzettel rendelkezik. Kizárólag direkt kutyáknak kifejlesztett fényvédő terméket szabad használni, mivel az emberi naptej akár mérgező is lehet számukra.

Külföld vagy belföld?

Amennyiben nem belföldön, hanem külföldön nyaralsz, valamelyik déli országban, akkor annak is tudatában kell lenned, hogy kutyád szeme nincs hozzászokva az erősebb napfényhez, így fontos a napszemüveg beszerzése is. Míg a kutyák többsége gyorsan és könnyen megtanul úszni, szinte ösztönből, addig másoknak nehézségei lehetnek, így érdemes mentőmellénnyel felszerelkezned, hogy ne foszd meg kisebb testű, félénkebb és kevésbé magabiztos kutyádat a víz örömétől. Abban az esetben is érdemes mellényt használnod, ha nagyon hullámzik a víz.

Az elsősegély-felszerelés bepakolásának egyértelműnek kell lennie, hiszen apróbb balesetek bármikor előfordulhatnak, így jó, ha van nálad csipesz, kötszer, fertőtlenítő vagy hűsítő spray.

Az ivóvíz és a tálka szintén elengedhetetlen, hogy biztosítsuk a megfelelő folyadékmennyiséget, főleg a tűző napon. A higiéniai zacskó is létfontosságú. Kutyád figyelmének lekötése érdekében szerezz be vízben használható vagy lebegő játékokat, amelyek elszórakoztathatják hosszú órákon keresztül.

Amennyiben szeretnél még többet megtudni a kutyás strandolás mozzanatairól, akkor keresd fel a Kutyabarát Magazin weboldalát, ahol számos hasznos cikket és bejegyzést olvashatsz.