h i r d e t é s

Street food, a 21. század egyik legjobb része

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Street food, a 21. század egyik legjobb része

2022. december 08. - 10:10

Húsz-harminc évvel ezelőtt teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az utcán olyan ételeket együnk, amelyek ma már teljesen bevonultak a köztudatba idehaza.

Forrás: pizzafutar.co.hu

Persze a klasszikus kolbász-lángos kínálat még ma is bőven megállja a helyét, de nem muszáj ezzel kiegyezni, ha valami gyors és ízletes ételre vágysz. Mai cikkünkben a street food által kínált ételeknek eredünk a nyomába!

De mi is az a street food?

Minden olyat street foodnak nevezünk, amelyet könnyedén el tudsz fogyasztani evőeszköz nélkül is, és ha a szegedi pizzán túl ennél mást is, akkor a Pizzafutár Szeged street food kínálatában biztosan meg fogod találni a kedvedre való fogást.

Miért is szeretjük annyira ezeket az egyszerű, mégis nagyszerű ételeket? Hiszen időről időre mindannyian elcsábulunk, és vágyjuk ezeket a gyorsan és egyszerűen fogyasztható étkeket, amelyek a legtöbbször más országok gasztronómiai világába engednek betekintést.

Talán éppen ez az egyik magyarázat, hiszen ki ne szeretné azt, hogy a jól megszokott ízeket időnként valami másra, valami szoktatlanra cserélje?

Ezentúl természetesen kiváló okot szolgáltat az élet is, hiszen akadnak olyan sűrű napok, amikor semmiképpen sem fér bele egy nyugodalmas, leülős ebéd. Ilyenkor érdemes fejben tartani a street foodot, mint lehetőséget!

Milyen ételek közül választhatsz?

Először is nem árt eldönteni, hogy a hamburgerek, a gyros vagy a falafel irányába indulnál el. Ha ezt kiválasztottad, akkor is még számos lehetőség vár rád.

Ehetsz gyrost pitában vagy tortillában, dönthetsz a falafel vagy a gyros tál mellett is, ahol a hasábburgonya és a zöldségek keveréke isteni szószokkal nyakon öntve vár rád!

Természetesen a hamburgert is választhatod akár önmagában, akár üdítővel és többféle burgonyával (csónak, super crunch vagy édes változatban), sőt akár desszertet is kérhetsz mellé. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen a hamburgereknél igencsak megéri elidőzni, már ha az ízlelőbimbóid fel vannak készülve a támadásra.

A különféle fantázianevek ugyanis eltérő ízvilágokat sejtetnek, amiket rendelés előtt mindenképpen érdemes alaposan áttanulmányozni, hiszen a hamburgeredet kérheted marhapogácsával, csirkemellel, sőt még camamberttel is. A házi készítésű buci mindegyiknek az alapja, de a húson/sajton túl még megannyi íz vár rád a zöldségeknek, a coleslaw salátának és a különféle önteteknek hála.

Ugye gondolatban már te is egy isteni hambit emelsz a szád felé? Rendeld is meg azonnal a Pizzafutár Szegedtől!

Street food, a mindennapok eledele

Persze nagyszerű érzés leülni és egy nyugodt, kétfogásos ebédet elkölteni amolyan klasszikus magyar módra, de sajnos erre nem mindig van lehetőség. Ilyenkor bátran fordulj a street food felé, mert bár gyorsan fogyasztható, mégis rendkívül tápláló, sőt még a változatos étrendet is biztosítja a számos összetevőjével.

Címkék: