h i r d e t é s

Szacsvay László úgy került bele az új Trianon-botrányba, hogy nem is tudta

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szacsvay László úgy került bele az új Trianon-botrányba, hogy nem is tudta

2022. november 23. - 07:26

Énekelt, mert tetszett neki, de nem kérdezte, hogy mire és hová fogják felhasználni.

Szacsvay László - Forrás: MTI

Nem tudta Szacsvay László, hogy milyen CD-re kerül a Kis Komárom, nagy Komárom című dal - válaszolta a színész a Népszava megkeresésére, miután közösségi oldalakon sokan meghökkenésüket fejezték ki a várpalotai Trianon Múzeum minap megjelentetett Lesz, lesz, lesz című albumán való szereplése miatt. 

Az albumon a Horthy-korszak tizenkét magyar irredenta dala hallható rockzenei alapokon, szimfonikus zenekarra hangszerelve mások mellett Varga Miklós, Pataky Attila, Kardos-Horváth János, Kautzky Armand és Szacsvay László közreműködésével.

A felvétel minimum két évvel ezelőtt készült. Elhívott egy fiatalember, jó nóta volt, elénekeltem

– idézte fel Szacsvay László. – Tetszett a dal, fogalmam nem volt róla, mire fogják használni, és nem is kérdeztem ezt – folytatta. 

A szereplésével kapcsolatos, közösségi oldalakon megjelent felháborodással kapcsolatban értetlenségének adott hangot: – A Budapest Orfeum idején nem bántottak senkit az ilyen dalok - csodálkozott, majd hozzátette: a színész oda megy, ahová hívják.

A húszas-harmincas éveket megidéző albumról a Trianon Múzeum  november 17-én adott ki közleményt, amely szerint „az irredenta muzsika egy egész nemzetet sújtó, érthetetlen tragédiára adott, ösztönös, lelki gyógyulást kereső válasz. A dalok szövegét az elveszett Magyarország visszaszerzésére irányuló vágyak kifejezésre juttatása, zenéjét pedig a könnyen énekelhetőség, a fülbemászó, gyakran indulószerű dallam jellemezte". (Népszava)