h i r d e t é s

Szálkásító edzésterv nőknek és férfiaknak - Otthon is belevághatsz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Szálkásító edzésterv nőknek és férfiaknak - Otthon is belevághatsz

2022. szeptember 11. - 18:22

Minden ember számára az lenne az ideális, ha testünk 9-12%-a zsírt tartalmazna. Szálkásítás során a testzsír értéke 4 és 7 százalék közöttire tehető, de ez már szinte egészségtelennek is mondható. A szálkásítás lényege, hogy zsírt veszítsünk, de az izomtömeget megtartsuk. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A szálkásítás előtt mindenképpen az izmosításra kell koncentrálni, hiszen a szálkásítás során ezek az izmok fognak majd szépen előtűnni. Szálkásításhoz elengedhetetlen a megfelelő edzésterv. Ha nincsen meg a megfelelő izomzatunk akkor a szálkásításnak sincsen semmi értelme. A szálkásítás előtt mindenképpen fel kell építeni a megfelelő izomzatot. Sokkal kevesebbet ehetünk, de ügyeljünk a minőségi étkezésre. Csökkentett szénhidrát és növelt fehérjebevitelre törekedjünk. A folyamat során, ha mérlegeléskor azt látjuk, hogy fogyásnak indultunk, akkor jó után járunk. Az izomépítés mindig sokkal könnyebb, mint a szálkásítás, így a munka nagy része még csak ezután következhet.

Mit és hogyan tegyünk, ha már a megfelelő izomzattal rendelkezünk?

Ha készen állunk a szálkásításra, hiszen az izomnövelés már véget ért, akkor az eddigi alapelveket el lehet dobni. A cél a zsír csökkentése, mégpedig úgy, hogy közben nem veszítünk az izmunkból. Itt nem lesz szükség mérlegelésre, hiszen, ha belenézünk majd a tükörbe, akkor pontosan látni fogjuk, hogy jó úton járunk-e. A kezdeti időszakban nagyon sok vizet veszthetünk. Ha hetente több mint fél kilós a fogyásunk, akkor az már az izmainkat is érintheti. Nagyon nehéz azt elérni, hogy az izmok fogyása nélkül a zsírt sikerüljön lefogyasztanunk. Ha azt látjuk a tükörben, hogy az izmok kezdenek kirajzolódni, akkor jó úton járunk. Az Intenset edzésterv mindenkinek segíthet.  Ez az otthoni szálkásító edzésterv nőknek és férfiaknak egyaránt beválhat. Az edzéstervet pontosan betartva, valamint egy olyan étrendet, amely maximum 20-30 grammnyi zsír bevitelét tartalmazza, akkor nagy valószínűséggel sikerülni fog a szálkásítás. A diéta során fontos, hogy valamennyi zsírt is bevigyünk hiszen az alapvető életfunkciókhoz elengedhetetlen. A vitaminok is csak zsírban tudnak oldódni. A diéta során el lehet felejteni a nassolni valókat, hiszen az csak a zsírpárnákat növeli, azonban, ha csokoládéra vágyunk, akkor azt könnyedén pótolhatjuk egy csokis fehérje shake segítségével. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a megfelelő étrend és az edzés párosításával lehet csak eredményeket elérni. Természetesen ehhez elengedhetetlen az akaraterő is, hiszen anélkül valószínűleg nem lesz eredményes a szálkásítás. Egy testépítő, mire eléri azt az alkatot és formát, amellyel jó eséllyel szállhat versenybe, bizony nagyon nehéz munka mellett tudja csak véghez vinni. A teljes diéta és edzés alatt nagyon fegyelmezetten kell viselkedni még akkor is, ha ez nagyon nehezünkre esik.