h i r d e t é s

Számos ufót észleltek Ukrajna felett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Számos ufót észleltek Ukrajna felett

2022. szeptember 16. - 12:26

Az Ukrán Tudományos Akadémia Fő Csillagászati ​​Obszervatóriuma szerint azonosítatlan repülő tárgyak, azaz ufók lepték el az Ukrajna feletti eget – írja a Live Science.

Kijev - Forrás: Getty/livescience.com

Az amerikai hírszerzés egy korábbi publikációja alapján, illetve az orosz invázió tükrében valószínűsíthető, hogy az észlelések többségét katonai eszközök okozták.

Az ukrán szakértők friss jelentésükben azt mutatják be, hogy a helyi csillagászok milyen lépéseket tettek annak érdekében, hogy monitorozzák a gyorsan mozgó, nehezen látható objektumokat a nappali Kijev és a környező falvak fölött. A kutatók speciálisan kalibrált kamerákkal két meteorológiai állomásról, Kijev és a 120 kilométerre található Vinarivka területéről több tucat, ismert természetes jelenséggel nem leírható objektumot dokumentáltak.

A hasonló objektumokra a kormányzati szervek azonosítatlan légi jelenségként (UAP) szoktak hivatkozni. Az Egyesült Államokban a téma az utóbbi időkben ismét az érdeklődés középpontjába került.

Az ukrán szakértők az ufókat két kategóriába sorolták be: kozmikusok és fantomok. Előzőek a környezetüknél fényesebbek, és magányosan, illetve csoportban is megfigyelték őket. A fantomok ezzel szemben sötétek, gyakran pedig teljesen feketének tűnnek.

A fantomok 3-12 méter szélesek, és 53 ezer kilométer per órával haladnak, közel kétszer olyan gyorsan, mint egy interkontinentális ballisztikus rakéta.

A szerzők nem bocsátkoztak találgatásokba, hogy mik lehetnek az ufók. Az amerikai Nemzeti Hírszerzés Igazgatóság (ODNI) egy 2021-es tanulmánya alapján azonban a jelenségek egy részének hátterében Kína, Oroszország és más országok technológiája áll, könnyen elképzelhető, hogy Ukrajnában a háborúban használt eszközök felelősek az észlelésekért. (24.hu)