h i r d e t é s

Ön vásárolna vasárnap?

Olvasási idő
15perc
Eddig olvastam
2015. november 18. - 11:07
67 komment

Egyszerű kérdés, Ön vásárolna vasárnap?

(Címlap: Forrás: 24.hu)

67 komment

petrovics lászló képe

Hogyne vásárolnék! Le van bénulva az ország, mióta vasárnap zárva tartanak a nyíves boltok!
Zsuzsi képe

ne legyenek nyitva a plazak, de a fontos boltok igen ( kozert) es a belvarosi boltok talan

 

Igen sok szempontbol fontos lenne! 

Es aki eddig is inkabb otthon maradt , most is ott fog .

 

 

 

Maja képe

Élelmiszerboltok hétköznap este 10-ig nyitva vannak.. mi az, hogy a plázák ne legyenek nyitva??? Vidéken élek, ha a lányomnak ruha vagy cipő kell, szerinted hova tudok menni munkaidő után, vidékről??? Ilyen hülyeséget.. te is meg akarod szabni, hogy ki mikor és hova mehessen vásárolni? Pont ez lenne a lényeg: aki akar kinyit, aki akar, mehessen vásárolni.

amerika1204 képe

uncsi már ez a kínlódás, ami e téma körül megy!!! én kifejezetten örülök, hogy a FIDESZ (nem vagyok a rajongójuk) ezen döntésétől sokkal nyugodtabb lett az élet a hét 1 napján! végre 1 nap 1 héten, amikor egy kicsit más lett minden! a sok kényszeres, aki képtelen megpihenni, csöndben maradni az kezeltesse magát, hogy képessé váljon némi önuralmat gyakorolni saját maga fölött! Tetszik · Válasz · épp most
en képe

Otthon pihengess es nyugodj meg egyedul. Biztos nem dolgozol reggeltol estig hjlydgyerdk

macianyu képe

32 évig dolgoztam vendéglátásban, tudom, hogy miről van szó, de én választottam és nem mentem máshova dolgozni. Van lehetőség, hogy válassz, vagy dolgozol a vendéglátásban, - kereskedelembe, vagy menny el irodistának és akkor szabad lesz a hétvégéd. Szived joga, de ne döntsön senki helyettem, elég nagy vagyok, ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy mit akarok. Úgy méz ki a város hétvégén, mint a 70-s években. Ne visszafele mennyjünk, hanem előre

vadászmester képe

Így igaz! Időnként okoz némi zavart, de nekem bejött a vasárnapi zárvatartás. Legalább akkor nem költi a nép a pénzét, miközben állandóan sírnak, hogy kevés a pénz. Ha kevés, akkor miért akarja még azt a keveset is minden nap költeni?????

gaszpel képe

Tudod, az a baj ezzel a döntéssel, hogy a boltok zárva tartása durva beavatkozás az emberek mindennapjaiba. Ki van tolva az eladókkal, mert avasárnapi műszak helyett naponta nyújtott műszakban dolgoznak csökkentett bérért, ugyanis elmarad a vasárnapi pótlékuk. Ki van tolva a vásárlókkal, mert ha hiszed, ha nem, sokan csak akkor érnek rá vásárolni. Ha te örülsz a nyugalomnak, bármikor megteheted, hogy magadra zárod a lakásod ajtaját, és nem veszel tudomást a külvilágról. De engedtessék meg az igen hatalmas többségnek, hogy a saját hétvégéjét úgy töltse el, ahogy akarja. Még egy dolog: miért pont a boltosok családját félti ez az álszent kormány? Van fogalmad arról, hány ember dolgozik hétvégén? Az ő családjuk nem számít?

Erika Horváth képe

Szinte szóról,szóra azt írta le,amit a baloldali média nap,mint nap megpróbált bele sujkolni az emberekbe! A hivatkozása,hogy mások is dolgoznak vasárnap már-már rosszindulatu! Azt sugallja,ha nekem rossz ne legyen jó másnak sem...! Gyerek korunkban sem volt nyitva egy üzlet sem még a közértek sem,viszont nyitva voltak a cukrászdák,éttermek,csupa olyan hely,ahová vasárnap kikapcsolódni járt az ember! Tele voltak a kiránduló helyek a belvárosba csinosan öltözött családok sétálgattak kirakatot nézegettek,fagyiztak s.t.b.Ez az ország tele van agyon hajszolt,kihasznált emberekkel,akiknek a családjukra alig marad idejük. Nem egy ismerősöm dolgozik a Teszkóba sok esetben szó sincs túlóra pénzről,hanem majd lecsusztathatják,persze,nem akkor,amikor ők szeretnék....! Hétvégén nincs iskola akkor vannak otthon a gyerekek akkor nem dolgozik a férj el tudja képzelni,milyen érzés otthagyni őket és menni dolgozni,mikor végre együtt lehetne a család? Bármelyik áruházba dolgozó ismsrősömet kérdeztem kivétel nélkül mindegyik örült a vasárnapnak!! A legtöbb ember egoista módon csak a saját kényelmét nézi! Arról nem is beszélve,hogy az emberek nagy százaléka nem is vásárolni,hanem csak,,plázázni,,megy az áruházba,vagy,hogy ott étkezzen.Nem hinném,hogy a családi együtlétnek ez lenne a legjobb formája....Csak zárójelben pár szó a kihasználtságról:(volt olyan ismerősöm,aki bepisilt a kasszába,mert nem váltották le egy másikat meg nem engedtek el a nászutjára,rengetegen járnak be betegen is,mert kirugással fenyegetik,aki betegeskedik.....!!!

 

 

 

kata K képe

ami a 70-es éveket illeti, 8-4-ig vagy váltott műszakban de szigorúan 8 órát dolgoztak az emberek, és munkaidő végére kezükben a táskájukkal, átöltözve várták az ajtó mellet mikor van "fájront" (tisztelet a kivételnek). Tehát 4-6ig volt idő vásárolni... és nem 10-12 órákat nyomtak le, nem volt munkanélküliség, stressz, ja és nem is volt nagyon mit venni... ezt ki sírja vissza?

tápos képe

de legalább biztos rájuk szavaztál

Marha képe

Csak okoskodsz, mert te bizonyosan sosem dolgoztál hétvégén, mert akkor tudnád, hogy senki nem dolgozhat heti egy nap pihenővel. 

Citromka képe

Tényleg nem lehet dolgozni heti egy nap pihenővel? Nahát! Most erősen röhögök, mert épp a 15. napom lesz holnap, pihenő nélkül! Amúgy viszont 4 műszakban dolgozom, ami azt jelenti, hogy havonta egy ,azaz 1 !!! szombat-vasárnapom szabad! Hacsak nem kell "önkéntesen" túlórázni! Nem kereskedelemben, és nem multinál vagyok, még mielőtt valaki szidni kezdené őket! 

mindegy11 képe

Vasárnap reggel - az egész napos szombati kórházi ügyeletből hazafelé menet - igenis jó volt venni friss pékárut és minden egyebet, amire esélyem sem volt szombaton. Persze a beszűkült kis világodban az ilyen lehetőség elképzelhetetlen. Valagagyú.

lako49 képe

ha neked a fidesz (nem vagy rajongojuk) kell es torveny ahhoz, hogy csondesen otthon ulj, az a te dolgod. A sok kenyszeres pedig onmagaatol donthessen, mit csinaal a sajaat idejeevel, onuralmat gyakorol sajaat maga folott, vagy kezelteti magaat, netaan csondben megpihen, ez a te otthonuleesedet semmilyen formaaban nem zavarja! Ha viszont te szeretneed meghataarozni a tobbi ember teveekenyseegeet, annak idopontjaat, milyenseegeet, akkor akaar fidesz rajongo is lehetsz, soet paarttag is, haatha gyorsan haladva a rangleetraan majd te (is) donthetsz maas emberek eeleteerol! Sok sikert amerikai1204

nem "annyi mint Amerika" képe

Kedves amerika1204!
Akkor most én kérlek téged -csak a magam nevében, mert senki sem kért fel szószólónak: 
"...kezeltesse magát, hogy képessé váljon némi önuralmat gyakorolni saját maga fölött!"
Vagyis: képes légy elfogadni, hogy másnak -és ez bizony a többség- a vasárnap az a nap, mikor bevásárolhat. Nem ragoznám az okokat, azt megtették sokan.
Ha viszont valaki inkább főzne, kirándulna, filmet nézne, az úgysem fog helyette "plázázni". Megmenteni tehát senkinek a lelkét nem sikerült -petrsze nem is volt ez igazi cél-, akadályozni annál többeket.

Zoli képe

Hülye a kérdés, mert csak igennel lehet válaszolni. Én például a hitelügyeimet is akkor érnék rá intézni és a jogosítványomat is akkor cserélném leginkább. Meg az orvosomhoz is jobban ráérnék hétvégén menni. Egyiket sem tehetem. Miért épp a legalacsonyabb bérű melósokat szívassam? De annak is örülők, hogy a lányaim nem plázáznak, hanem most épp korcsolyázni mennek.
Á képe

lehetőségem legyen, aztán majd majd eldöntöm h akarok-e... a vasárnapi nyitvatartással se a boltok, se az ott dolgozók nem jártak rosszul... ez megint egy olyan "csakazértis, mert én azt mondtam" intézkedés... így hogy vasárnap nincsenek, kirúgtak egy rakat embert, akik megmaradtak, azok napi 1-2 órával többet dolgoznak (esetleg kevesebbet kapnak) akinek nem felelt meg a vasárnapi meló, eddig is el tudott menni máshova dolgozni. szóval igenis akarok céltalanul tekeregni, akár még vásárolni is vasárnap. ne visszafelé fejlődjünk már baszki,
Acer001 képe

BASZÓDJÁL MEG KDNP! Meg baszódjon meg mindegyik mocsadék görény, aki megszavazta ezt a boltzár borzalmat! ROHADJATOK MEG!!!
lilapor képe

Ha nyitva van, jó, ha nincs nyitva úgyis jó. De hagyjanak már békén az egész hülye szargyúrással! Minek hergelik a népet folyton ilyen gumicsonttal? Amikor eszünk ágában sem volt a cuclizmusban, hogy vasárnap be kéne vásárolni, semmi gondot nem okozott.
Tomay Konstantina képe

f89m

9Nekem mivel ápolónő voltam igen is sok gondot okozott, négy gyereknek ruhát cipőt venni kellett, és mivel én is dolgoztam vasárnap, így azt is ki kellett sakkozni, hogy egyszerre menjünk nekik vásárolni.. Au élelmiszer beszerzésében is segített a basárnapi nyitvatartás.

 

 

tápos képe

de az említett időszakban nem volt szombaton a többségnek munkaidő

gaszpel képe

A szocializmus egészen más világ volt...Akkoriban nyugalom volt, és létbiztonság. (mindenkinek volt munkahelye, olyan amilyen, de volt.) manapság, mindenki félti az állását, és ha kell, akár 16 órát is dolgozik, nehogy kirúgják. Ezért nem szabad a fidesznek mindenbe beleugatni, nekik nem az a feladatuk hogy uralkodjanak a nép felett, hanem az, hogy segítsék!

 

Pintér Tibor képe

Soha nem vásároltam vasárnap, van rá 6 nap. De rá lett szoktatva a nép, és itt szerintem itt a döntés jogán van a hangsúly!!!
V* képe

Az a legnagyobb baj, hogy kinyírják vele a turizmust is... mert oké, mi magyarok hozzászoktunk az elmúlt bő félévben, de aki eljön Budapestre (vagy a Balcsihoz, vagy akárhova) turistáskodni, annak a szombat esti romkocsma-túra előtt nem azon fog járni az esze, hogy holnap nincs bolt Magyarországon! :D Plusz nem igazán kellemes másnaposan kiszolgáló boltot keresni.
Zobori  doktornő képe

Igen, a vasárnap a vásár napja. Ezt tiltani totális szűklátókörűség és butaság. Az amerikai Pallaus University tanulmánya szerint óriási gazdasági kárt is okoz az országnak , az üzletek bezárása a hét utolsó napján. A PIUC leszögezte, hogy akár 25000 munkahelyet is bukhatnak a téves döntés miatt a munkavállalók. A Pallaus Egyetem megállapította, hogy komoly hátrányt jelent Magyarországnak a vasárnapi rendelet fenntartása és a turizmuson kívül a köznyugalmat is veszélyezteti. A Pallaus marketing és kommunikációs szakjai javaslatokat készítettek a Vállalkozók Szövetségének, hogy miként érjék el a magyar vállalkozások a PIUC tanulmánya szerinti gazdasági növekedést és haladéktalanul ki kell nyitni minden üzletet vasárnap.
Tomay Konstantina képe

Az üzletek tulajdonosai döntsék el, hogy nyiva, vagy zárva legyenek vasárnap. Ezt men kellene a parlamentből irányítani
R.Cs képe

Végre valaki eltalálta a lényeget. Nem az a lényeg, hogy nyitva vagy zárva, hanem az hogy ne egy törpe (párt) szóljon bele az életembe. Bízzák rám, hogy mit akarok kezdeni az életemmel! És ez a véleményem minden kérdésben.

Stróbelné S Magdi képe

Mindent ellenzek,amivel indokolatlanul,vagy hamis indokkal beszabályoznak. Lehet,egy évben csak egyszer vagy kétszer vásárolnék vasárnap,de a lehetőség miatt szabadabbnak és nyugodtabbnak érezném magam. Remélem akik így terrorizálják az ország lakosait,önös érdekből,egyszer nagyon meg fizetnek ezért !Vannak ötleteim mit kellene tenni velük ! Nem kapnának nevető görcsöt az biztos.Gyűlölöm ezeket a kereszténynek hazudott tolvaj bandát.Verje meg Őket az istenük ! ! !

Stóbelné S Magdi képe

Csak megjegyezném, 96% / 4 % az arány és a nyitva tartás pártiaknál van az előny. Nem lehet népszavazni róla,de az már világos,hogy a terror része ez is.Stadionosi Kisvasúti G€ci Orbán Viktor minden eszközt megragad,hogy népünket alázza és gyötörje.Ugyan mikor sokallunk már be ?
Abuczki János képe

Egyértelművé vált,hogy a vasárnapi zárvatartás megbukott. A kkisboltokban senki sem fogja a heti nagybevásárlását elintézni amikor egy hipermarketben vagy egy diszkontban minden a felébe kerül. Sőt továbbmegyek a dohánykereskedelem trafikokba történő terelésével rugott bele a maffiakormány igazán a kisboltosokba mert ha valaki lement cigiért akkor már a gyereknek is vett ezt-azt.
zekas képe

2105 ben szeretném én eldönteni szombaton vagy vasárnap vásárolok. Több százezer családnak plusz jövedelem a vasárnapi munkavégzés . A legnagyobb kereskedelmi láncok keresnek legtöbbet a vasárnapi pótlék megtakarításán.

Dési képe

Szerintem ne legyen vasárnapi nyitva tartás, az én életemben nem hozott változást, csak annyit hogy 20 km-t autózok és a szlovákoknál, vagy az osztrákoknál elintézem azt amire szükségem van. Szerintem más is be tud ülni az autóba és képes megtenni ennyi utat.
Józsa Kati képe

Nekem éppen az "egyéb" vásárlásokra nincs lehetőségem. Nem tudok ruhaneműt, könyvet, műszaki cikket, vásárolni, mert olyan a munkaidőm, hogy mire végzek és elindulnék, az üzleteket már zárás előtt találom. NEm lakom közel városhoz és utaznom kell ilyen okokból. Alapvető élelmiszert tudok otthon vásárolni, de az tényleg alapvető.
Gulyás Zoltán képe

Orvos, nővér, mentős, tűzoltó, rendőr, fodrász, virágárus, vasutas, pálya ellenőr, paksi dolgozó, három műszakos autó összeszerelő gyárak dolgozói, újságíró, szerkesztő, nyomdász, tévés munkatárs, hosztesz, színész, zenész, kottalapozó, karmester, színházi díszítő, kellékes, jegyszedő, sminkes, fodrász, súgó, világosító, mozigépész, operatőr, riporter, műsorszerkesztő, dramaturg, filmes asszisztens, statiszta, pattogatott kukoricaárus, villany és gáz szolgáltatók, valamint a szolgáltatás ügyeletese, vécés néni, pék, sofőr, szállodai takarító, trolibusz sofőr, artisták, szakács, pincér, szobaszervizes, tűzszerészek, portás, taxis, taxi rendelő ügyeletes, repülőgép pilóta, stewardess, repülőgép karbantartók, poggyászkezelő, jegykezelő, autóbusz sofőr, forgalom irányítók, villamos vezető, úszómester, kabinos, futballista, katona, állatorvos, éttermi ültető, köszönő ember, mezőgazdasági állattartók, tűzijáték árus, mezőgazdasági dolgozók, papok, ministránsok, fogorvosi ügyeletesek, gumimatrac és csónak kölcsönzők, börtönőrök, nyomozók, TEK-es alkalmazottak, katasztrófa védelmi ügyeletesek, benzinkutasok, jegyellenőr, vásári árusok, vásározók, elektronikus médiát működtető munkatársak, digitális világháló üzemeltetésért felelős karbantartók, és ügyeletesei, hóágyú kezelők, állatkerti gondozók, hackertámadások kivédésével foglalkozó kiber munkások, és ügyeletesei, műholdas rendszereket figyelő automatákat karbantartók, asztronauták, csillagászok, olajkutak alkalmazottjai, bohócok, állatidomárok, őrző-védő szervezetek munkatársai, adóellenőrök, szóvivők, krupiék, kémek, stricik, kurvák, képviselők, partjelzők, edzők, és a kétszáz négyzetméternél kisebb élelmiszert értékesítő üzletekben dolgozók DOLGOZHATNAK, DE MÁS NEM, MERT A VASÁRNAP SZENT! VILÁGOS?
Makka képe

Okoskák aki ennyire odavagytok ezért a csodáért kérdezz már meg a kereskedelembe dolgozókat mennyire örülnek, hogy az addigi nyolc órás munkájuk csak hat órás lett, hogy mivel éjszaka nincs bolt ezért nincs sem éjszakai sem hétvégi pótlék... a legtöbb dolgozó 20-30 ezerrel visz haza kevesebbet és olyan munkarendbe járnak nagyon sok helyen amihez nincs busz de igen biztos marha jó ez valakinek de nem a munkavállalónak....

Oldalak

h i r d e t é s

h i r d e t é s

h i r d e t é s

;