h i r d e t é s

Települések sora marad rendőr nélkül a magas rezsi miatt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Települések sora marad rendőr nélkül a magas rezsi miatt

2022. november 26. - 12:27

Rendőrőrsöket, körzeti megbízotti irodákat, kollégiumokat zárt be az energiatakarékosság miatt a múlt héten az Országos Rendőrfőkapitányság: csaknem 130 épületet. 

Zárva - Forrás: rtl.hu

Összesen 112 rendőrségi épületet ezek közül ideiglenesen energiatakarékossági okokból, 17-et pedig véglegesen – hangzott el az RTL Híradójában. Az ott dolgozók másik épületben vagy másik településen dolgozhatnak tovább.

A Független Rendőrszakszervezet főtitkára szerint pedig gond lehet abból, hogy több település is rendőrőrs nélkül marad.

Akár 6-8-10 település egységét is érintheti, hogy nincs rendőri szervezet a területükön. Ráadásul azért telepítették valamikor oda, hiszen szükség volt rendőri jelenlétre és ez most vagy nem lesz vagy ritkábban fognak tudni járőrözni

- mondta Pongó Géza.

A megmaradó épületeknél is takarékoskodni kell. A Zsaruellátó Egyesületnek rendőrök arról számoltak be, hogy sok helyen tilos például telefont tölteni, vagy vízmelegítőt használni, teát vagy kávét főzni. A független rendőrszakszervezet főtitkára szerint pedig gond lehet abból, hogy több település is rendőrőrs nélkül marad.